Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Темите, които упорито медиите избягват

Раздел: Кратки разбори
23.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 23.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Има няколко теми, които ме удивляват. И които медиите упорито ги избягват, въпреки, че всеки един от тях е грандиозен.

Наскоро Илън Мъск разкри как ЦРУ са накарали Туитър да приглуши скандалите с Хънтър Байдън, а Цукърбърг призна същото в подкаста на Джо Роугън. Историите, снимките и лаптопът на синчето-наркоман на президента на САЩ потънаха и медиите се покриха. Разкритията на Илън Мъск за намесата на тайните служби в социалните мрежи по отношение на Тръмп трябваше да станат скандал от пропорциите на Уотъргейт, но нищо подобно.

Както и признанията за биолабораториите на Нюланд, никой от медиите не пита.

Историята с Джеф Епщайн и острова на разврата също минава без голямо покритие. Както и съмнителното му самоубийство, липса на охрана и развалените камери в затвора. Някои от елитите започнаха буквално да се подиграват на обществеността. Имаме осъдена жена, а никой от извършителите на подобни деяния не е разкрит, а твърде вероятно е да са намесени стотици знаменитости. Това трябваше да е скандал на века, но нищо. И продължава всичко да е в мъгла.

Взривяването на Северния поток си е акт на обявяване на война, а никой не разследва изказванията на дузина официални лица, сред които и самият Джо Байдън, който обещава да спре и елиминира този поток. Документирано. А сега всички се правят, че не знаят. Щото ни взимат за мезе.

Разсипването на огромно количество химикали в Ийст Палестайн, Охайо, е един от най-бруталните примери за това как медиите очевадно се опитват да отклонят вниманието с НЛО-та и балони. Това сериозни медии и военни да говорят за НЛО и балони е безумно, но пък статиите бяха многократно повече от тези за гигантската екологична катастрофа. Ни дума от Грета, ни от зелените алармисти.

Но нека се правим на глупави. За да не ядосаме Фейсбук зомбитата. Всичко е хибридна война и конспирации.


Пат Тилман - критикът на войната, убит от „приятелски огън“

Раздел: Кратки разбори
14.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 13.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Нощес бе най-големото спортно събитие в САЩ - Супербоул. Една от многобройните реклами по време на мача е била за фондацията на Пат Тилман.

Пат Тилман е бивша голяма звезда на американския футбол, убит в Афганистан по време на служба в американската армия. Месеци наред американските власти са прокарвали версията, че Пат е убит от талибаните, но след натиск от семейството му, накрая признават, че е убит от приятелски огън, "погрешка".

Пат Тилман от малък е бил с огромно чувство за чест и справедливост, в училище защитавал по-слабите, и макар да е бил изключително здрав атлет, той е бил сред най-начетените и е имал един от най-високите успехи в университета. След 11 септември отказва многомилионни договори от отбора му и се присъединява към армията, където отива в Ирак.

Много бързо той разбира, че е бил лъган, започва да става голям критик на войната в Ирак, води си дневник и си урежда среща с Ноам Чомски, който също е критик на американските войни, за да разкаже за ужасите там.

Пат е пратен обаче в Афганистан, където в мисия е убит от "приятелски огън". При аутопсията обаче се оказва, че е бил застрелян три пъти в главата от 10-ина метра, въпреки че е подал сигнална ракета, че е от техния екип. Дневниците и дрехите са му изгорени без обяснения...Следва огромен скандал, който е потулен. Малко след това излизат и скандалите за затвора Абу Грейб в Ирак и мъченията там.

И като споменах Ирак, иракчаните са едни от първите и най-дейни изпращачи на помощи за Сирия. Вчера пристигнаха в Алепо десетки тирове и цистерни с петрол и помощи, също пристигна осми пореден самолет с провизии и машини, както и спасителни екипи от хора.

В първите дни помощите и дейностите са най-важни.

И колкото да харесвам американската култура, ще кажа едно нещо за военните им . Това са пълни идиоти. Сигурен съм, че обикновените американци щяха са са сред най-активните помагачи, ако не бе бруталната им пропагандна машина. Почти седмица след земетресението само обещания и приказки за пред медиите от техните власти. След натиск от самите хуманитарни организации, както от бивши и настоящи сенатори, като Ричард Блек от Вирджиния, поне се засрамиха а махнаха частично санкциите и блокадата върху Сирия.

🇸🇾❤🇮🇶 Неслучайно знамената на Ирак и Сирия са подобни.


Що за боклук трябва да си?

Раздел: Кратки разбори
09.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 09.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Днес ми споделиха, че няколко платени парцала са обикаляли телевизии и радиостанции като през цялото време са повтаряли, че помощите за Сирия не се пращали и не пристигали, защото сирийското правителство ги блокирало и не ги е пускало. То е спирало помощите и за бунтовниците.

Явно тези бездушни уроди, без никакви човешки чувства и скрупули, разчитат само на абсолютно невежите по география слушащи. И то да политизират и лъжат в такъв момент? Що за боклук трябва да си?

Вземете една активна карта на сегашната ситуация в Сирия.

99% от границата ни с Турция е под контрола на бунтовниците. Там правителството не може и да припари. Всички големи гранични пунктове са под бунтовнически контрол. Мрежата от турски летища е много по-гъста и са по-близо, отколкото летището в Дамаск (В Алепо все още те е напълно възстановено).

Териториите на север, боядисани в зелено на картата, са под контрол на про-турски фракции, с имена на османски управници като "Султан Мурад", или на бившата Ал-кайда (сега Тахрир ал-Шам). Там се търгува с турска валута, в училищата се учи турски, а в административните сгради се веят турски знамена и портрети на Ердоган.

Уважаеми парцалени експерти, как по-точно Асад е блокирал помощите за бунтовниците, когато цялата граница с Турция се управлява от тях ? По-скоро, бунтовниците са тези, които блокират помощите идващи през Турция за да стигнат в Сирия. Всека камион от Европа откъде ще мине? Самите сирийци пътуват със самолет до Турция, а след това до Ливан, за да влезат на правителствени територии, заради санкциите и постоянните бомбардировки на Израел над летищата.

Я си представете хипотетична ситуация, в която Румъния да нахлуе и окупира България от Дунав до Стара планина, да поеме тотален контрол върху територията, след което да стане земетресение около Добрич, а румънците да кажат, че не пращат помощи за там, щото не сме ги пускали да минат през Пловдив.

(Постът няма за цел да обижда която и да е националност, а само да покаже отвратителната наглост, безочие на платени експерти)

Що за безумие? Що за наглост?

И то в момент, в който всички трябва да махнем тези политически стени, в момент на огромна нужда от хуманност, тези изроди се опитват да спрат всяка помощ и да политизират, демонизират, да впръскват злоба.

Пълни платени извратеняци, как не ви е срам.

ПС днес ми писаха десетки, може би стотици хора, не мога да смогна, много се извинявам.


Крайно време е някои страни да се засрамят

Раздел: Кратки разбори
08.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 05.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Две натовски държави са окупирали части от Сирия. САЩ владее най-големите находища на нефт и газ (включително и най-голямото находище: Омар). От 80000 барела дневно, на американците се падат 66000.

1/3 от прясната вода (язовир Табка) също се владее от американците, наред с житото. Турция пък експлоатира някои от най-важните земеделски райони в Сирия. Всички добиват продукция, но сирийците не получават нищо.

Но експлоатацията не стига само дотам. Френската компания за производство на цимент "Lafarge", например, години наред си кооперираше с ИДИЛ и Ал-Кайда в Сирия, и си набавяше продукция без да плаща данъци, дори нищо, за което през 2022 г. бе глобена с близо 800 милиона долара. Но глобена от кого и кой е взел парите? Не от Сирия. Сирийският народ не е видял нищо от тези пари и източване на ресурси.
https://www.bbc.com/news/business-63305371

Но не стига, че незаконно части от странната са окупирани, хиляди артефакти и антики са разграбени, но най-лошото е, че се поставят брутални и нечовешки санкции срещу Сирия. Всяка страна, всяка компания, която дори се опита да вкара стоки в страната, бива наказана и преследвана.

От този безсрамен рекет Сирия от производител и износител на гориво, жито и лекарства, се превърна в страна, в която хората умират от глад, студ и болести. Няма лекарства и консумативи, ток и парно, храна и елементарни стоки.

Ситуацията е кошмарна, хората вече нямат дори желание да живеят, милиони хора се принуждават да бягат и то в страни, където продължават да срещат шокираща дискриминация : не им се разришава да отварят банкови сметки, работят на черно за по-малко пари, които получават на ръка, без осигуровки, без нищо. Много от жените биват женени по сметка. Психологическите трамви, за които никой не говори, са едни най-видимите и болезнени проблеми, които са непоправими и ще предизвикат сериозни последствия за поколения напред.

Крайно време е някои страни да се засрамят. Като искаш да постигнеш нещо, да вземеш ресурсите на държава, поне го направи с дипломация, с финес, докажи, че си по-добър вариант.

Но не.


Илън Мъск е руски бот

Раздел: Кратки разбори
30.01.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 30.01.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Илън Мъск е руски бот.
Тръмп е руски бот.
Всеки, който изкаже мнение, различно от позволеното, е руски бот.

Всяка критика към правителството е хибридна руска атака. Всяко съмнение, подозрение или недоверие към властите е плод на зловредно влияние на руска демонична пропаганда.

За всичко са виновни руснаците и може да оправдаете всяко ваше действие с тях. Войни за ресурси, издевателства в близкия изток, наши диктатори в Африка и Ю. Америка, 800 бази, постоянни инвазии... Всичко това е оправдано, щото ако посмеете са засегнете темата за безумните двойни стандарти и лицемерие, сте... точно така. Рубладжия. Руски трол. Не го правете.

Ако кажете, че бунтовниците в Сирия са наети ислямисти и изверги, вие сте руски бот. Дори роднините ви да са там и от първо лице да разказват. Ако възразите и опишете погнусата от това, че САЩ са незаконно окупирали 1/3 от Сирия и точат 66000 барела на ден, ще ви нарекат асадист и руски бот.

Руски бот. Руски бот. Руски бот. Лесно е.

Дори темата за глобалното затопляне пак руснаците са виновни. Не искате да ядете сочни червеи и насекоми. Руска дезинформация, вкусни са, колко рубли взимаш да казваш обратното, а?

Транссексуални атлети предимно в женския спорт, в женските съблекални и тоалетни? Да, пак руска дезинформация.

Не трябва да мислиш, всичко е смляно на готово. Няма главоболия. Крещиш на всички несъгласни, че са руски ботове и готово. Не трябват аргументи. Не ти трябва да имаш мнение, доказателства.

Бъди послушен, избери силните на деня, с възвишените, с богоизбраните, красивите, умните. Всички заедно сме силни срещу лошите и ще смажем, затворим, накажем, размажем всички руски ботове и вредни тролове. Ще ги елиминираме! Да живее свободата и просперитета!

< Предишна
Следваща >