Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Най-големият страх на глобалистите - хората да знаят

Раздел: Кратки разбори
19.04.2024 г.Поредният опит за „майдан“ на глобалистите се развихря тези дни в Грузия. Причината? Грузинското правителство се кани да приеме закон за регистрация на чуждестранните агенти, който ще направи задължително за организациите, издържани от чужбина, да се впишат в съответния държавен регистър, за да се знае и да е видно за всеки грузинец кои са и за какво се борят. Законът ще важи в еднаква сила за агентите на всички държави, които не са Грузия - и за американските, и за немските, и за руските. Защо обаче точно определени неправителствени организации (НПО-та), издържани от точно определени сили, които издържат същите организации и у нас, и по цял свят, писнаха и спретнаха протестчета? И то със смешните обвинения, че законът бил „руски“, макар че всъщност е вдъхновен от американския Foreign Agent Registration Act („Закон за регистрация на чуждите агенти“), който от над 80 години си е в сила в САЩ, а в Русия подобен закон бе приет едва в последните години.

Ясно е защо - глобалистическите кукловоди никак не обичат да се знае кои са техните кукли в даденото общество. Те искат да лъжат обществото как това били едва ли не независими и самоорганизирани борци за справедливост и за общото благо. Медиите, които са на хранилката на същите олигарси, също им слагат тези фалшиви и смешни ореоли. Такива като нас, които повечко четем и се интересуваме, много добре знаем чии пионки са тези лъжегерои. Но огромната част от обществото не знае. Това е, което прави грузинския закон такъв трън в очите на глобалистическата олигархия, която трупа загуба след загуба в последните години. Ако обикновеният човек знае, че, например, рекламираната по медиите „активистка против домашното насилие“ е просто платена служителка на чужди олигарси, които работят за това Грузия да приеме джендър-идеологията, трудно ще се върже на витиеватите ѝ обяснения пред камерата и съответно трудно ще позволи след време народните му представители да приемат закон в джендър-посока с миловидната опаковка, че уж борел „домашното насилие“.

Хората да знаят - това е най-големият ужас на глобалистите, и затова Интернет е такъв нож с две остриета за тях. Чрез мрежата те се доближават все повече до мечтата си за пълен контрол над масите, но покрай мрежата се умножи чувствително и броят на хората, които знаят за какво глобалистите всъщност се борят. Да, тези хора пак са малцинство, но все по-растящо. Вече не е достатъчно да дърпаш конците на големите медии, защото разни „досадни“ малки и независими журналисти по сайтовете, социалните медии и платформите за споделяне на видео пак ти мътят водата.

Затова има такава истерия срещу грузинския закон. Защото невежеството на масите е сила за глобалистическите кукловоди в похода им да поробят поредния народ, в случая грузинския. Стискаме палци на правителството на Грузия да удържи натиска и да приеме и наложи закона. Унгария на Орбан го направи, дори Киргизия го направи неотдавна, защо и Грузия да не се справи? Видяхме какво се случи с последните няколко опита за „майдан“ на американските служби, провалиха се до един. Последният пример беше в Сърбия в края на миналата година. И в България опитът на лъжеинтелигенцията да изкара хора да протестират срещу онези, с които довчера делиха баницата, се провали с гръм и трясък. Грузия трябва да направи всичко възможно, за да избегне съдбата на Украйна, където стотици хиляди младежи бяха жертвани в преследване на чужди цели и обществото беше осакатено без никакъв смисъл. Така че нека грузинските власти действат смело. Звярът отдавна не е това, което беше.


Отчаяни методи

Раздел: Кратки разбори
23.03.2024 г.


Бог да прости жертвите на терористичното нападение в Русия! И дано ранените се възстановят!

След като глобалистите се провалиха и със санкциите, и с военните средства, вече в отчаянието си пускат терористите, които им свършиха толкова добра работа в Либия и Сирия, които бяха хвърлени в хаос и до ден днешен, повече от десетилетие по-късно, не могат да се възстановят.

Но Русия не е нито Либия, нито Сирия. Тези действия на безвъзвратно отиващия си строй единствено ще сплотят руския народ още повече.


Гледайте Гърция и се подгответе за борба за България!

Раздел: Кратки разбори
25.02.2024 г.Тези дни управляващите в Гърция удариха дъното в гръцката история, узаконявайки в една от най-знаковите Православни страни еднополовите „бракове“ и дори осиновяването на деца от такива двойки. Това беше невероятен шок за богобоязливото гръцко общество, в което огромното мнозинство е против подобни извращения и подигравки с вярата им. Ясно е, че и управляващите не са приели този закон с радост и спокойствие в сърцата. Но такава е съдбата на една страна, която си позволи да затъне в дългове към мамона - глобалистическите финансови институции. Рано или късно мамонът си поисква дължимото - и той не търси парите, които за него нищо не знаят, той иска не по-малко от душата на съответния народ. И управляващите на Гърция му я дадоха - впрочем и „опозицията“ подкрепи законопроекта, разбира се, та тя в момента има за председател човек, изпаднал в същия грях и гордеещ се с това.

За единствените значими понастоящем наши националисти по някаква причина това събитие беше повод да се заядат по Българо-гръцка линия и да се подиграят на изпадналите в беда наши Православни братя. Да, гърците са ни клали в някои случаи по-лошо и от турците, почти всеки от нас познава някого с роднини, изгонени безмилостно от Беломорска Тракия, ако не убити или погърчени. Но точно това събитие не е повод да злорадстваме. Защото утре може да се случи и на нас.

Сценарият е очевиден:
  1. Вкарване на страната в еврозоната

  2. Това в Гърция стана с фалшифициране на числата, за да бъдат покрити на хартия критериите (които и без това много страни вътре в еврозоната не спазват, но това е друга тема). И в България се готви същото. Сливането на законодателна, изпълнителна и съдебна власт в едно (което се нарича „диктатура“) при погазването на самата Конституция от Конституционния съд и отхвърлянето на Референдума за запазване на Българския лев ясно показа, че и при нас гласят същото.

    С влизането в еврозоната, се развързват ръцете на Българските управляващи да теглят огромни количества заеми. Валутният борд ни предпазва от това понастоящем.

  3. Теглене на големи количества заеми, които не могат да бъдат върнати

  4. Ясно е, че каквато и конфигурация да наместят на власт олигархичните кръгове, които дърпат конците на повечето партии у нас, вкарат ли ни в еврозоната, тя ще тегли заеми на поразия. Безвъзвратно отминаха времената на „затягането на коланите“ в ЕС, които, редом с ограниченията на валутния борд, поне до преди 4-5 години ни предпазваха от подобно бреме. И това са заеми, които България няма да има как да върне. С рецесията в Германия, съответно в целия ЕС, е много трудно да си представим, че точно нашата икономика изведнъж би започнала да процъфтява. Десетки пъти по-вероятен е сценарий, подобен на гръцкия.

  5. Плащане на „лихвата“ - мамонът не иска само пари, а души

  6. И, когато вече влезем в капана и излизане няма, ще започнат да ни се стоварват лихвите, които първо ще бъдат разграбване на безценица на Българска собственост, но после ще бъдат като тази, платена тези дни от Гърция, след като вече беше и разграбена. Макар и има-няма 10% от Българското общество да подкрепят еднополови „бракове“ и пр., когато властта е пристрастена към „дрогата“ на Европейската централна банка, и бъде заплашена „дозите“ да ѝ бъдат спрени, тя ще изпълни съвсем покорно повелите на господарите си, и подобни извращения ще бъдат узаконени и у нас. Това никак не е трудно да се види, особено сега, когато вече е факт в Гърция. Приятен за мамона бонус е гаврата с Православието - основният враг и обект на омразата на глобалистите.
Този сценарий не е никаква „теория на конспирацията“, а действителност на юг от нас. Така че, скъпи родолюбци, не се смейте и подигравайте на гърците, а измислете как да се обедините, за да не ни се случи утре това и на нас. Защото на този етап аз не виждам как бихме могли да го избегнем, освен с „Deus Ex Machina“ („божествена намеса“ от гръцкия театър). Но трябва ли да разчитаме единствено на чудо отвън? Не, трябва да сме готови да се защитим и сами!


Брой 53: Трети март и Руско-турската Освободителна война (Част II)

Раздел: Подкаст
19.02.2024 г.

С Никола и Димитър Бозов, с които вече направихме по няколко предавания по различни теми, продължаваме разговора си за Трети март и Руско-турската, освободителна за България война. Разглеждаме развитието на войната и приноса на Русия за стъпването на крака на новата Българска държава, както и доста любопитни въпроси във връзка с днешната русофобия на политическата класа в България и доколко тя е искрена. Засягаме дори и произхода на Българите като народ.Брой 52: Българските мисия и църква в далечна Камбоджа

Раздел: Подкаст
31.01.2024 г.

Говорим за една забравена мисия на Български военни в далечна Камбоджа, провела се през 1992 и 1993 г. като част от усилията на ООН да умиротвори страната преди провеждането на първите демократични избори там. Участникът в нея Георги Стефанов споделя своите спомени за нея и ни разказва за Българския Православен храм, построен там в памет на загиналите наши воини. Той ни споделя и още много знания за Камбоджа, за нейната история, политика, а и за начина на живот на хората там. Защо България загуби така лековато своите позиции в тази част на света?


< Предишна
Следваща >