Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Брой 38: Българо-сръбските отношения през вековете

Раздел: Подкаст
08.12.2022 г.Къде са фалшивите новини

Раздел: Кратки разбори
16.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 16.11.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Аз казах ли ви?

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо си изтри пост в Туитър, в който разпространяваше фейк новината, че Иран е осъдила 15 000 "протестиращи" на смърт.

Актрисата Вайола Дейвис също си изтри поста, в който разпространяваше същата лъжлива новина в Инстаграм, за която получи над половин милион харесвания.

Стотици медийни аутлети, сред които и Нюзуик също изтриха тази "новина", която от два дни се разпространява масово по мрежите.

Тия ламтят за война и кръв пак. И не че Иран е перфектната държава. На света има близо 200 държави и нито една от тях не е перфектна. Аз съм от първите, които казват, че това налагано забраждане е безумие и не води до нищо добро. Наред с много неправилни неща в Близкия изток.

Но някак не ми се виждат искрени долните лицемери, направлявани от корпоративна алчност да ги интересуват за хората в набелязаната страна, не само за жените там.

Най-малко от нация, чиито военни групово изнасилиха 14-годишно момиченце пред родителите й и 6-годишната й сестра, преди да убият и четиримата (https://en.wikipedia.org/wiki/Mahmudiyah_rape_and_killings), или за масовите мъчения и изнасилвания във военни затвори, в които са карали жени да пият фекалии. Всичко минало без сериозни последствия.

Точно по същото време на случая в Иран, пак в Ирак американските военни застреляха в главата 15-годишно момиче, а после отказаха да се извинят след въпрос повдигнат от местните власти за това защо американците имат "обучения" (каквото бе оправданието на Вашингтон) в близост до жилищни резиденции.

Защо няма протести по случая?

Същата тази кюрдска общност, която се надигна в Иран няма ли да даде обяснения за убийството на момиче от кюрдската общност в Ербил от кюрди, защото е била приела християнството (https://www.asianews.it/news-en/Maria,-20,-killed-in-Erbil-by-relatives-for-converting-to-Christianity-55319.html)? Това е случай от два месеца. Или за практиката на иракските кюрди да си обрязват жените (https://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_mutilation)?

Къде са протестите? Айде да не казваме за С.Арабия, Катар и жените там.

Но това е само началото. Само чакайте лавината от фалшиви новини, които ще демонизират и оправдаят кървавото разграбване и унищожение на страната (ако успеят).

Само вижте поведението на тия безмозъчни, безчувствени, нискоинтелигентни маси. То особено много не се интересува от хората в Буркина Фасо, Никарагуа, Иран или Йемен. Но ако медиите му дадат сигнал то ще повярва във всичко, ще пумти и пуфти, ще си облече камуфлажния костюм от лицемерни каузи и ще ламти за кръв, оръжия и войни. Ето така, щото е модерно и е признак на висша класа да си с течението, без да осъзнаваш болката на хората там. Само показно, за пред мрежите, да лъщят фалшива загриженост и гнусна популярност.


Гледам Иран, спомням си Сирия

Раздел: Кратки разбори
14.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 13.11.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Вчера се разхождах около Софийски университет и видях някаква тълпа от хора с ирански и кюрдски знамена. Тълпата се ръководеше от екзалтирано момиче, която с неприятен и истеричен глас, очевадно под влияние на субстанции, крещеше лозунги, а няколко човека й пригласяха. Повечето хора видимо не бяха перси, по-голямата част бяха кюрди, азери и вероятно студенти от паралелките по източни езици. Немалка част от лозунгите всъщност бяха за Украйна. Казах си: "Ясно".

Това вече съм го гледал. Помните ли първите демонстрации за "сирийска свобода и демокрация"? Тогава имаше почти същия състав.

Сега ще ви кажа какво ще се случи в Иран.
Същото каквото в Сирия, Арцах, Ирак, Йемен, Либия, Афганистан, ивицата Газа.

Защитават правата на жените? Сериозно? Уважаеми грантораздавачи от "Америка за България " (щото и най-големите глупаци знаят, че вие финансирате тези "проекти") къде бяхте когато екзекутираха и се гавреха с арменски жени в Арцах? Къде бяхте когато в С. Арабия счупиха рекорда за екзекуции, включително и на жени? Къде бяхте когато ви питахме да посочите град в Сирия, контролиран от "сирийските" "умерени" бунтовници, в който на жените им е разрешено да са без никаби? И досега няма такива. Какво стана в Афганистан, когато се възхваляваха Осама бин Ладен и се финансираха воините на джихада, т.е. муджахидините? Какво стана в Либия , когато се появиха пазарите за робини? Защо нямаше демонстрации за Бахрейн например, когато саудитски милиции преминаваха границите и биеха протестиращи?

Защо правителството ви финансираше ислямистите в самия Иран, когато сваляхте секулариста Мосадък?

Знаете ли какво ще се случи в Иран? Ще я потопят в кръв и безкрайни конфликти. Ще финансират сепаратистки азерски и кюрдски формации, ще разпердушинат страната на парчета, ще вкарат ислямистки организации, които ще се настанят точно на най-големите находища, ще точат газ и петрол години наред, ще го продават на корпорациите, а после "коалиция" от спасители ще "отиват да спасяват" като окупират същите територии.

В същото време инфлуенсъри и медии ще се надпреварват да измислят лъжливи истории с бременни жени, деца, котки и LGBT общности, както го направиха в Сирия, дори историите няма да се различават, докато подкрепяните от тях "борци за свобода" колят и разрязват хора на парчета, разрушават културни паметници и цялата им индустрия.

Иран ще бъде върната столетия назад, ще бъде слаба и зависима, управлявана от послушни милионери.

Жените на Иран? Ако наистина каузите бяха искрени, щях да съм пръв в защитата им. Уви, жените в Иран няма да видят и бял ден, ще погребват съпрузи и синове, бащи и роднини, ще бъдат бъдат подложени на насилие и престъпления от вражески формирования.

Защото единствено, което на господарите на тези протестиращи ги интересува са територията и богатствата.

А най-голямото постижение на на тази кръвожадна зловеща, уродлива доктрина, е умението й да прикрива алчната й жажда с някакви виртуални, празни и лицемерни каузи: права на жените, LGBT, расизъм, деца и прочие. Играейки с егото и първосигналните емоции на армията им от послушници. Които дори няма нужда да си отварят устите, защото вече всички знаем какво ще кажат.

Ще ви кажа какво ще стане и с грантаджиите. След като нашмъркани изпълнят своите "задължения", ще изчезнат от публичното простронство, получавайки някакви позиции и "обещаващи" кариери. За нашите протестъри, например глистовидните такива, ще идат на няколко демонстрации, надявайки се някоя иранка да им пуснат, щото другите не биха обърнали внимание на некъпани смрадливи, брадясали като дангалаци зависими.

Тези уроди са тотално загубили човешкия си облик, често идват ехидно и подигравателно да ми пишат "ама що в Сирия, Украйна или в Херсон стана така", като че не става въпрос за човешки животи, общи трагедии от всеоща алчност и глупост, а за мач и фенски крайни пристрастия, които тия малоумници попиват, поради липса на внимание и смисъл в реалния живот.

Тотално деградирала безчувствена, озлобена паплач.

ПС Чакайте и тия, любимците ми. Тия с "Ама един иранец (сириец, арменец и т.н.) ми разказа, че....


Пътят от опита за преврат до ръкостискането

Раздел: Кратки разбори
11.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 10.11.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Джон Кери и Макрон поздравявят приятелски и се обръщат с обръщението "президент" към Мадуро, държавния глава на Венецуела.

Организираш опити за убийство, опитваш преврати, даваш 15 милиона долара награда за главата му, а накрая ходиш и му се мазниш като закъсаш за петрол.

Това е страна, която по принцип исторически винаги е била в сферата на влияние на САЩ, затова най-популярният спорт там не е обожественият в Латинска Америка футбол, а бейзбол, но арогантността и алчността на Запад докараха Венецуела до катастрофа, което доведе до социалисти на власт и търсене на алтернативни сфери.

Винаги гледайте ресурсите на страните, това ще ви даде отговор защо се получават конфликти точно там.


Омразата на либералите към Православието

Раздел: Кратки разбори
01.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 31.10.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

По какво си приличат съвременните комунисти, преоблечени като либерали и евроатлантици, веещи сини флагове с жълти петолъчки, със старите комунисти с червените флагове и петолъчки?

Православието - то винаги им пречи.

Забелязали ли сте как модерните пребоядисани евроатлантици си изливат омразата винаги към православието? По някаква причина идиотите го свързват с Русия и са получили наредби постоянно да го заливат с прегрешения. Както славянството и националните герои. Големите винаги искат претопяване на малките и да им изтрият идентичността. Нормално е. Аз разбирам друговерци като Пасита и подобни да се възползват от партийната заръка и жлъчно да обругават православието, но еничарския изпълнения на разни Ушанки не ги разбирам.

Първо, украинците какви са бе, тиквенико? Мормони ли? При условие, че над 2/3 са "източно-ортодоксални" , какъв ти е проблемът? Само си представи лицата на англосаксонците: накараха православни славяни да се изпотрепят помежду си, доволно притривайки ръце отстрани, казвайки - "Бати глупаците". Тях не ги интересуват украинците, така както не ги интересуваха афганите, когато въоръжаваха муджахидините, начело с Бен Ладен.

Смърт, искаме повече смърт, пращайте още! Всъщност, американците пращат на база дълг към тях. Ние ако трябва и децата ще си дадем без пари.

Второ, какво означава "източно-ортодоксална диващина"? Всички православни са диваци? Всички хора от изтока са диваци? Това не е ли висша форма на ксенофобия и расизъм? Украйна не се ли намира на изток (североизток) от нас, бе пъпеш, както и Русия. Като добавя и коментарите за монголите, направо лъщиш от европейски ценности. Впрочем, ти си пък големия западен висш екземпляр, поглеждал ли си се в огледалото? Половината монголи са направо шведи пред теб, ако ползваме твоята риторика.

Всъщност, хората като Ушатия послушко, са готови не само да си продадат идентичността, но и да си свалят гащите, наведат и с бузките да изпълнят "Ода на радостта", ако му кажат господарите. Само и само за да го похвалят после някъде, така е, сервилността замества таланта. Къде ли сме го гледали това вече?

< Предишна
Следваща >