Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Макрон е грижовен французин

Раздел: Кратки разбори
29.08.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 29.08.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Макрон е грижовен французин. Като всички французи, той изключително много го е грижа за демокрацията в Нигер.

От години Франция контролира валутата на Нигер, осигурява си 1/3 от необходимия й уран оттам, тъй като французите са най-зависима от ядрена енергетика страна в света (72% дял). Нигер е основният доставчик на уран за Европа и най-вече ЕС, следвана от Русия и Казахстан.

Въпреки това Нигер е седмата най-бедна страна в света, 290 деца всеки ден умират от недохранване, 40% от децата са много под нормалното тегло, над 35% от населението е с остър недостиг на храна. Няма особено желание да се покаже смъртността от минното дело и заплатите там, но хей, французите са по-важни за нас, дали са ни кроасаните и мухлясалите сирена.

Когато се разбунтуват хората в Нигер, французите услужливо се намесват и спасяват законната там управляваща послушна каста, като нарича бунтовниците с епитети като "терористи" и "хунта". Винаги се появяват и ислямисти отнякъде. Въпреки, че основната цел на бунтовниците е да изгонят ислямисти и французи, французите също твърдят, че се борили срещу появилите се изневиделица ислямисти от Боко Харам например, и спасяват Нигер от тях. И винаги ислямистите се появяват, когато има бунтове.

Французите имат цяла мрежа от военни бази в тези 14 страни, ползващи африканския франк за валута, и когато някоя от тях се разбунтува, Франция кара васалите им от всички останали страни да скочат срещу нея.

Макрон също заяви, че Нигер нямала да съществува без французите. Макрон е доблестен мъж, който го е грижа за хората на Нигер!

И знаете ли какво е най-хубавото? Той го е грижа и за България, споменава ни в речите си за Нигер. Какво ако стане преврат в България и искат да сменят президента? Добре, че имаме французите!

Ехо, паветниците, чухте ли какво каза Макрон? 😊


Брой 47: Глобалните елити и глобалните процеси (Част II - Глобалните проекти)

Раздел: Подкаст
18.08.2023 г.

С Ганчо Георгиев се опитваме да видим геополитиката от птичи поглед с нашия разговор за глобалните елити и глобалните процеси. Във втората част той описва шестте големи проекта за бъдещето на човечеството, зад които стоят глобалните елити. Тези проекти се съревновават помежду си за световно господство, но и си сътрудничат, когато се налага или имат обща полза.Брой 46: Глобалните елити и глобалните процеси

Раздел: Подкаст
11.08.2023 г.

С Ганчо Георгиев се опитваме да видим геополитиката от птичи поглед с нашия разговор за глобалните елити и глобалните процеси. Що за организации дърпат конците на световната политика? Доколко националните държави имат думата в сравнение с международните елити? Ще си отиде ли глобализмът тихо и кротко, или предстои Трета световна война? Обсъждаме тези и още много въпроси, разчитайки на обширните знания на нашия гост.Вълци в овчи кожи

Раздел: Кратки разбори
01.08.2023 г.


Автор: Тодор Иванов
Обнародване на статията: 31.07.2023 г. (https://telegra.ph/Vlci-v-ovchi-kozhi-07-31)

Сигурно вече сте запознати със и отегчени от най-новия скандал, който в момента разтриса България: брутален побой над жена и раздуването му от т.нар. национални и социални медии. Всичко това кулминира в къде спонтанни, къде не толкова спонтанни протести с призиви за изчегъртване на "загнилото" законодателство и подменянето му с "прогресивно", "европейско" такова.

Няма да ви занимавам с преразкази и тълкувания на случилото се и предстоящото да се случи, или със светските идоли на втрещените ни съграждани, участващи в тези процеси. Поне не пряко - само доколкото засягат Църквата и препокриването им с персонажите, описани в заглавието.

Наскоро един от предвестниците на антихриста, а именно "Дневник", публикува статия, чийто автор, в опита си да "защити" Православието от посегателството на немитите байганьовски ръце, за пореден път се доказва като един от многото му непримирими съвременни врагове.

В нея той описва един неособено приятен образ на масовия българин: пияница, побойник, лъжепатриот, склонен към развод, домашно насилие и други порочни практики, но все пак драпащ към някаква представа за традиционни ценности, а именно семейна единица, състояща се от мъж и жена, т.е. както Господ е предвидил от самото начало (Бит. 2:24).

Следва негодуване от факта, че Православието се приравнява само и единствено със тези традиционни ценности и изреждане на няколко примера какво още всъщност представлява то. Но, както се очакваше, уж ценните за автора християнски принципи биват само изброени. А имаше възможност - призвание даже - да насочи въпросните изстрадали и заблудени сънародници в правилния път, но вместо това реши да зазида омразата си към тях и каузата им с редица други епитети. А и няма как да прави иначе, понеже целта му е именно тази. Повече за това по-надолу.

За всичко това - окаяното състояние на българите и изкривеният образ на Православието - е виновен Кремъл. Точно така - противопоставянето на "джендъризма" е всъщност внесен от нацистка Русия "дуализъм". Това е наистина иронично като се има предвид, че авторът и съмишлениците му изповядват някакъв своего рода дуализъм, а именно идолизирането на някаква либерална "европейска" цивилизация, чийто извечен враг е Москва.

Освен мръсното простолюдие - основна пречка за установяването на "земния рай" - обект на атаки за пореден път се оказа и ненавистния за розовите вълци Свети Синод на Българската Православна Църква. Йерарсите, видите ли, не просто "усложнявали" допълнително ситуацията със своите становища против содомитските паради и др. такива мероприятия, но на всичкото отгоре го правели под диктовката на - познахте - североизточните варвари.

Друг смъртен грях на Св. Синод, който със сигурност допълнително бърка в червата на секуларистите в християнска обвивка, е нежеланието му да се присъедини към "правилната" страна на историята: в разрез със евроатлантическата партийна линия, БПЦ продължава да признава Украинската православна църква с предстоятел митр. Онуфрий за единствената канонична църква в Украйна.

Но може би най-непростимото престъпление на БПЦ е последователното отстояване на православната вяра, 1) било срещу икуменизма, отказвайки участие в критския лъжесъбор, 2) било срещу папизма, наричайки всички минали и - пази Боже - предстоящи унии "позорни", 3) било срещу т.нар. източен папизъм, давайки ясни знаци на цариградския патриарх, че не е "пръв без равни".

Особено болезнена от гореизброените лично за проливащия крокодилски сълзи автор е т. 2), тъй като връзката му с Ватикана, макар и не съвсем публична, е от съществено значение. Малко предистория:

От Втория ватикански събор насам римската синагога все повече и повече заприличва на някакво либерално НПО, което бихте срещнали в типичната западна столица, а от няколко години и в нашата. Няма време и пространство за пълен списък с изстъпленията и отстъпленията на всичките узурпатори на Петровия престол от този период, но е достатъчно да погледнем сегашният им непогрешим главатар, според който хомосексуалните имат право на брак, и че Господ обича травеститите "такива, каквито са". Явно св. ап. Павел е бил в тежка заблуда като е казал, че грешния човек трябва да претърпи промяна за да наследи царството Божие. (1 Кор. 6:9-11)

И така от 60-те години на миналия век до ден днешен йезуитското свърталище пръска отровата си не само в някога католическите страни, но и у нас. Едно от неговите пипала е Фондация "Комунитас", която е издала немалко книги на автора. Чували сте израза "няма безплатен обяд". Няма по-подходящ повод за употребата му от този. Нито човек ще храни лаещ го пес, нито песът ще хапе ръката, която го храни. Отпускат се определени суми за определени цели, и, както виждате, опазване чистотата на Православието не е една от тях.

Няма информационна блокада - всичко е достъпно, поне засега. И се виждат причините за това съвпадение на интереси. А що се отнася до т.нар. "джендъризъм" - неговите явни и неявни поддръжници или изцяло отричат неговото съществуване, или, когато са изправени пред фактите, заглушават всякакво несъгласие ако могат, а когато и това не им се получи: просто го наричат "добро" и обявяват несъгласните за "тесногръди зилоти".

Този свят никога не е обичал Църквата и Истината, Която Тя е изповядвала и продължава да изповядва. По-лесно е да се бориш с враг, който открито се обявява за такъв, отколкото подмолни агенти, които се представят за "наши". Но Господ не ни е обещал лесен път.

"Бъдете трезвени, бъдете бодри, защото вашият противник, дяволът, като рикащ лъв обикаля и търси кого да глътне." (1 Петр. 5:8)Последвайте "Не от този свят" в Телеграм.


Корпорациите стоят зад фалшивите модерни идеологии

Раздел: Кратки разбори
13.07.2023 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 12.07.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Нерядко сме дискутирали с приятели защо и каква е целта на тази "woke" политика с всички тези фалшиви и лицемерни каузи, като почнем от зелени активисти и стигнем до лгбт, и кой я лансира така агресивно.

Отговорът е съвсем очеваден. Работя от над десетилетие в корпоративна среда и пред очите ми виждам целия процес. Именно големите компании са тези, които толкова масивно финансират тази идеология. Всичките са правени като по калъп, дори вътрешнозаводските им термини са едни и същи навсякъде: сетване на мийтинг, трейнинги, куалити, куортър енд, тийм билдинг, таргети, колове, аудит, ЕМЕА, ЛАТАМ, Пега, Сейлс, Диспач, Оракъл, тракери, баскети, портфолио, репортинг, СМЕ, тийм, селф-рефлексии, асесмънти, коучинг, тийм лидери, скеджуъли, оперейшънъл мениджъри, АйТи тикети...всичко е като от една щампа извадено.

На тези големи корпорации съвсем естесвено целта им е да изкарват пари и да се разрастват като природен организъм. От високите етажи на тези компании искат послушници, които покорно да изпълняват всяка задача, без много да мислят, достатъчно интелигентни да вършат техническата и административната част, но със сервилен ген, безлични хора, които да не застрашават, да са зависими хора, такива които знаят, че нямат качества, но послушанието и изпълнителността им, покорството им са ги извели до тази височина. Затова са и толкова озлобени, несигурни в себе си и тряскаво изкарват злобата си наяве, за да доказват своята сервилност. От тези хора стават най-съвршените "агенти", преследвачи, като онези кучета от "1984" .

Малко приличат на онези "бети" от американските училища, които групово извършват насилие за да се докажат на "алфите". То този манталитет се прехвърля в мрежите, всяка кифла се бори да бъде най-популярна и се стига до крайности.

Тези крайности се инжектират и в идеологиите, така се гради по-сериозно сито.

Но как да набереш такива хора-послушници, какво сито да поставиш? Нашите клетки има т.нар. клетъчна мембрана, която се характеризира със свойството "избирателна пропускливост". В клетката попадат само правилните вещества. В миналото такава роля на клетъчната мембрана са играли сектите, крайните религии. Днес корпорациите са пригодили по-мащабна идеология в техен интерес.

Защото като си сложиш цветни знаменца и крещиш срещу актуалния посочен геополитически враг, ти показваш генетичната си принадлежност, сервилния ти ген. Тази идеология е корпоративната клетъчна мембрана, ситото, в което ти дава билета за малко по-висок етаж. И като ти го дадат, ти се самозабравяш, мислиш, че си вече преуспял, всички останали са врагове, срещу които ще се звериш за да докажеш и защитаваш своя "божествен произход". Като джихадист да крищиш и да изискваш от всички да се кланят на правилната вяра. А неверниците трябва да се преследват, така ти се доказваш на глутницата. Тази на богатата каста с големите стандарти.

То затова чисто генетично у нас най-големите евроатлантици са точно най-привилегированите бивши комсомолци, агенти и партийни дейци. Това се предава генетично.

И знаете ли какво? Това си е естествено, дори необходимо. Всички системи ще го правят: така е и в политиката, в администрациите, това си е кръговрат. Такива големи структури движат техническия прогрес, правят удобства. До един момент. Защото средата на пирамидата се е напълнила с планктон, водорасли, с мазни и ненужни павета. Които срутват цялата пирамида. До следващата.

----

Всъщност има два типа планктон. Първият е онзи, който е селф-ауеър, който е наясно с действителността и лицемерието, но си казва, че защо да не се адаптира и да се възползва от цялата тази работа.

Другите, онези, агресивните, те са опасните. Това са фанатиците, джихадистите, ултрасите, които крещят на умряло срещу всеки.

Знаете ли, аз пиша всичките си постове през телефона в метрото, в тоалетната, през почивките на терасата, вечер преди лягане. После чета с насмешка истеричните обвинения и епитети - един ме нарече общественик, платен инфлуенсър, пропагандатор на еди-кое-си посолство, агент. Злобеят с клинична истерия, трескат си главите в клавиатурите и посвещават жлъчни и злобни публикации срещу мен. Може би се надяват на бисквитка и потупване по рамото от алфите. Господи, колко са жалки и прости. А се мислят за Нютон умножен по Паскал по интелект.

А аз си пиша постовете от тоалетната.
Мили Боже.

< Предишна
Следваща >