Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Гледайте Гърция и се подгответе за борба за България!

Раздел: Кратки разбори
25.02.2024 г.Тези дни управляващите в Гърция удариха дъното в гръцката история, узаконявайки в една от най-знаковите Православни страни еднополовите „бракове“ и дори осиновяването на деца от такива двойки. Това беше невероятен шок за богобоязливото гръцко общество, в което огромното мнозинство е против подобни извращения и подигравки с вярата им. Ясно е, че и управляващите не са приели този закон с радост и спокойствие в сърцата. Но такава е съдбата на една страна, която си позволи да затъне в дългове към мамона - глобалистическите финансови институции. Рано или късно мамонът си поисква дължимото - и той не търси парите, които за него нищо не знаят, той иска не по-малко от душата на съответния народ. И управляващите на Гърция му я дадоха - впрочем и „опозицията“ подкрепи законопроекта, разбира се, та тя в момента има за председател човек, изпаднал в същия грях и гордеещ се с това.

За единствените значими понастоящем наши националисти по някаква причина това събитие беше повод да се заядат по Българо-гръцка линия и да се подиграят на изпадналите в беда наши Православни братя. Да, гърците са ни клали в някои случаи по-лошо и от турците, почти всеки от нас познава някого с роднини, изгонени безмилостно от Беломорска Тракия, ако не убити или погърчени. Но точно това събитие не е повод да злорадстваме. Защото утре може да се случи и на нас.

Сценарият е очевиден:
  1. Вкарване на страната в еврозоната

  2. Това в Гърция стана с фалшифициране на числата, за да бъдат покрити на хартия критериите (които и без това много страни вътре в еврозоната не спазват, но това е друга тема). И в България се готви същото. Сливането на законодателна, изпълнителна и съдебна власт в едно (което се нарича „диктатура“) при погазването на самата Конституция от Конституционния съд и отхвърлянето на Референдума за запазване на Българския лев ясно показа, че и при нас гласят същото.

    С влизането в еврозоната, се развързват ръцете на Българските управляващи да теглят огромни количества заеми. Валутният борд ни предпазва от това понастоящем.

  3. Теглене на големи количества заеми, които не могат да бъдат върнати

  4. Ясно е, че каквато и конфигурация да наместят на власт олигархичните кръгове, които дърпат конците на повечето партии у нас, вкарат ли ни в еврозоната, тя ще тегли заеми на поразия. Безвъзвратно отминаха времената на „затягането на коланите“ в ЕС, които, редом с ограниченията на валутния борд, поне до преди 4-5 години ни предпазваха от подобно бреме. И това са заеми, които България няма да има как да върне. С рецесията в Германия, съответно в целия ЕС, е много трудно да си представим, че точно нашата икономика изведнъж би започнала да процъфтява. Десетки пъти по-вероятен е сценарий, подобен на гръцкия.

  5. Плащане на „лихвата“ - мамонът не иска само пари, а души

  6. И, когато вече влезем в капана и излизане няма, ще започнат да ни се стоварват лихвите, които първо ще бъдат разграбване на безценица на Българска собственост, но после ще бъдат като тази, платена тези дни от Гърция, след като вече беше и разграбена. Макар и има-няма 10% от Българското общество да подкрепят еднополови „бракове“ и пр., когато властта е пристрастена към „дрогата“ на Европейската централна банка, и бъде заплашена „дозите“ да ѝ бъдат спрени, тя ще изпълни съвсем покорно повелите на господарите си, и подобни извращения ще бъдат узаконени и у нас. Това никак не е трудно да се види, особено сега, когато вече е факт в Гърция. Приятен за мамона бонус е гаврата с Православието - основният враг и обект на омразата на глобалистите.
Този сценарий не е никаква „теория на конспирацията“, а действителност на юг от нас. Така че, скъпи родолюбци, не се смейте и подигравайте на гърците, а измислете как да се обедините, за да не ни се случи утре това и на нас. Защото на този етап аз не виждам как бихме могли да го избегнем, освен с „Deus Ex Machina“ („божествена намеса“ от гръцкия театър). Но трябва ли да разчитаме единствено на чудо отвън? Не, трябва да сме готови да се защитим и сами!


Брой 53: Трети март и Руско-турската Освободителна война (Част II)

Раздел: Подкаст
19.02.2024 г.

С Никола и Димитър Бозов, с които вече направихме по няколко предавания по различни теми, продължаваме разговора си за Трети март и Руско-турската, освободителна за България война. Разглеждаме развитието на войната и приноса на Русия за стъпването на крака на новата Българска държава, както и доста любопитни въпроси във връзка с днешната русофобия на политическата класа в България и доколко тя е искрена. Засягаме дори и произхода на Българите като народ.Брой 52: Българските мисия и църква в далечна Камбоджа

Раздел: Подкаст
31.01.2024 г.

Говорим за една забравена мисия на Български военни в далечна Камбоджа, провела се през 1992 и 1993 г. като част от усилията на ООН да умиротвори страната преди провеждането на първите демократични избори там. Участникът в нея Георги Стефанов споделя своите спомени за нея и ни разказва за Българския Православен храм, построен там в памет на загиналите наши воини. Той ни споделя и още много знания за Камбоджа, за нейната история, политика, а и за начина на живот на хората там. Защо България загуби така лековато своите позиции в тази част на света?Ще стане ли България следващата Украйна?

Раздел: Кратки разбори
16.01.2024 г.


От САЩ военният ни министър обявява, че в България щяла да се строи „натовска“ инфраструктура - пътища, железопътни линии, тръбопроводи, която всъщност да превърне България в американска фронтова база срещу Русия. Подобна инфраструктура е очевидно нападателна - готви се нахлуване на „натовски“ войски към Русия в последен опит тя да бъде подчинена на глобалистите, след като текущият очевидно върви към провал.

Съдейки по Украйна, очевидно на фронта ще бъдат хвърлени такива като нас, а не американски или западноевропейски войски. Особено България и Румъния, защото сме Православни страни, а най-големият враг на глобализма е Православието, както сме казвали и доказвали в редица наши предавания. Православни народи да се избиват помежду си - това е мечта и най-голяма цел на глобалистическата върхушка. Особено ако това е насочено срещу най-силната Православна страна - Русия.

Не е случаен и призивът на министъра за пълна цензура срещу анти-глобалистическите мнения дори и в Интернет. И, най-важното, за пренаписване дори и на историята, така че да нямало факти, които да будят признателност у Българина към Русия. Какво, вече няма да се учи за Руско-турската война и Освобождението? Това е очевидна подготовка да бъдем хвърлени във война срещу Русия - ако не утре, то в средносрочен план.

Време е да си зададем въпроса „Накъде ни водят сегашните управляващи и докъде ще ни заведат, ако те продължат да управляват?“ Защото на фронта няма да са те, нито децата им. На тях ще им бъдат осигурени топли и сигурни местенца. На нас - не.

Дай Боже да не станем следващата Украйна! Но това зависи най-вече от нас самите.


Никога не сме имали такъв мазен, сервилен елит

Раздел: Кратки разбори
09.01.2024 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 07.01.2024 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Всяка една страна се опитва да изгради идентичност за да оцелее през безпощадните клещи на времето, точно като организъм със своя индивидуалност, борещ се за място под слънцето.

Кои са основните монументи, онези стълбове, които изграждат българската идентичност?

Православие, кирилица, национални герои, традиции/фолклор. Това са нещата, които изграждат идентичността на българите и са стените, които са устоявали и спирали претопяването и изчезването на нацията в един бурен регион, който винаги е бил кръстопът на интереси.

Но никога не сме имали такъв мазен, сервилен елит, слузеста паплач, който за 30 сребърника да се опитва да унищожи всички тези стълбове на идентичността, само и само да задоволи желанията на сегашните господари и страховете им към православието, кирилицата, историята.

Никак не е случайно такива страхливци като Ушев и фамилия Паси как демонизират православието като зло, като инструмент на империята на злото, преди да изтрият постовете си от страх. Те постепенно втълпяват колко жалко е да си православен, стъпка по стъпка, пробват се, бавно, но с постоянство. Защо Паси не говори така за юдаизма?

Не са и случайни и първите стъпки да се премахне кирилицата. Плевнелиев се пробва отначало, уж като подхвърляне, просто да се видят реакциите на населението и да се подготвят следващите стъпки, точно както процедират и с православието. Издават и най-българската книга "Под игото" на шльокавица. Бавно, приспивно, неусетно.

И ако за нас това няма как да мине, то това не е така за младите хора, които постоянно се борят за популярност и внимание. В тях се втълпява страх от алиенация, ако вземат и се отделят от източниците на популярност. А те се финансират от добре познати центрове, които формират постепенно идентичността им. Без съвсем младите да осъзнават какво се случва.

Следващата стъпка е и оплюването на националните икони. Такива като Емил Джасем се пробваха, но като видяха "временното" състояние, подвиха опашка и се скриха, чакайки да отшуми падението им и отново да атакуват я национални икони, я "застарелите", "срамни", "просташки", "селски" традиции. Ако видят, че не минават това с националните фигури и не стане, почват да изкривяват и нагласят по тяхно усмотрение историята, да вадят цитати извън контекст, да правят междинна стъпка.

И сега българското хоро, традиции, народната музика, всичко се обозначава като "просташко", "селско", " примитивно", пишат цели статии, които широко се популяризират.

И тук говорим за тясна, но разрастваща се групичка от хора, самозадоволяваща се с взаимно лайкване и популяризиране и втълпяваща, че са популярни и адекватни.

Като се махнат тези стълбове какво остава. Територия. С най-сервилните и продажни боклуци на планетата, неспособни да вземат решения, но пък вечно лакоми и озлобени някой да не припари до царството им. Те са толкова страхливи и несигурни , че чак си наемат пиар фирми, които да им излъскат дупетата, за да изглеждат умни и красиви. Но колкото и да им ги лъскат, си остават насрани.

За останалите - честити празници и традиции.

< Предишна
Следваща >