Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Кой уби двамата полицаи

Раздел: Кратки разбори
26.08.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 25.08.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Разгледах бежанците от автобуса. Не е необходимо дори да си сириец за да определиш откъде идват тези хора. Това са лицата на хората от Идлеб, Ракка, Северна Сирия. Това са същите хора, за които либералната п@пл@ч преди няколко години ревеше, това са хората от бунтовническите райони, от Източен Алепо, от Източна Гута.

Това са същите физиономии от бунтовническите фракции, отново няма много жени, дори да има, са тежко забрадени.

Тези хора са избягали от Северна Сирия и Турция. Ердоган преди седмица заяви, че вече не преследва свалянето на Асад, дори заговори за диалог със сирийските власти. Давутоглу заяви преди това, че основната задача е да елиминира "терористите", визирайки кюрдите в Сирия, които все по-сериозно поемат контрола на изток от Ефрат.

Поради тази причина през последните месеци видимо се увеличиха сирийските бежанци от Сирия и Турция. Едните се уплашиха от сближаването на турските власти със сирийските, другите са кюрди, наплашени от предстоящото нахлуване на Ердоган в кюрдските територии.

Тази вълна задейства мафиотската мрежа у нас, която започна да я дирижира, а действията на сирийските шофьори не са изненада, в крайна сметка това са хора израснали в беззаконие под управлението на Ал-Нусра и подобните ( групите на Ал-Кайда в Сирия). Групи, които бяха години наред тренирани и въоръжавани в Турция и вкарвани в Сирия.

За съжаление накрая винаги пострадалите са най-невинните, най-малките.


Градските либерални медузи

Раздел: Кратки разбори
22.08.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (заглавието и илюстрацията са подбрани от Буревестник)
Обнародване на статията: 21.08.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Когато Новак Джокович бе позорно и обидно недопуснат на Аустрелиън опън, градските либерални медузи си деряха ризите и злобно си трескаха главите у клавиатурите за да пищят срещу "балканския субект" и как заради него щели да умрат милиони по света.

Когато обаче отгледаната от лесбийки Сана Марин, настоящ премиер на Финландия, излиза да купонясва, въпреки знанието, че е била контактна с болен от ковид, нарушавайки собствените й разпоредби за локдаун, градските либерални гъби получават оргазми, щото тя е от "нашите".

Когато Путин се срещна с Ердоган преди няколко седмици, градските либерални рапони изпушиха от гняв, лигите им потекоха и почнаха да изкарват картата за "мюсюлмански братя" на преден план, и ехидно да сочат с пръст как Путин не може да е представител на православието ( какво общо има политически срещи с подобни съждения, един господ знае).

Когато преди няколко дни същият този шеф на Мюсюлманските братя се срещна със Зеленски, градският либерален зоопланктон мълчеше като гръмнат заек.

Когато Турция, натовски съюзник, нахлу отново в Сирия за да бие кюрдите, градските либерални кукумявки не си отвориха човките, мълчат и за това, че САЩ също са окупирали 1/3 от страната, от която изнасят ресурсите й. Нахлуват където си искат и когато си поискат, стига да има петрол и суровини. Но иначе получават ментални диарии, ако друга държава нахлуе за да предпази етническото й население и си върне териториите, подарени от комунистическите й лидери.

Движението BLM се появи по сигнал по времето на Тръмп и веднага задействал първосигналните главици на градските либерали, които героизираха чернокож наркопласьор, насочвал в миналото пистолет срещу бременна жена. След Тръмп се случиха десетки подобни инциденти с чернокожи, но либералните вече са заспали. Иначе същите амеби никак не им пука за африканците, експлоатацията и децата в мините за колтан, например.

И ето днес. Убита е дъщерята на Дугин, който неправилно градските цитоплазми са го обявили за идеолог на Путин, макар и единствената причина да е популярен, е защото пише предимно на английски, и либералните лобоподи сияят от щастие и се радват на смъртта на беззащитна жена, журналист. Радват се така, както джихадистите се радват на убийствата за техните "каузи".

Няма по-големи лицемери от градските либерални плазмодии. Деградирали, самозабравили се послушноци. Той няма морал, няма рационални доводи, няма последователност, няма етика, няма познания, той вече знае всичко и не му трябва да чете. Всичко при него е опростено. Реагира първосигнално, следва инструкциите. Но знаем какво има.

Има двойни стандарти и много лицемерие.Врещи истерично по сигнал, така няма нужда да мисли или разсъждава,а само да мрази и пищи.

Просто гняс.


Брой 37: Иран преди и след ислямската революция

Раздел: Подкаст
15.08.2022 г.Връзката между химичните елементи, крайните либерали и братовчедите им

Раздел: Кратки разбори
09.08.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 07.08.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Знаете ли каква е връзката между химическите елементи, крайните либерали и техните братовчеди - крайните консерватори?

Химическите елементи по някаква невидима сила разкрива лицемерието и позьорщината на двете крайни идеологии, завладели съвременния свят.

Вземете кобалта. Важна суровина, от която се изработват ламели за трансформатори и електрически двигатели, и се използват в производството на батериите за смартфоните, електрическите автомобили и лаптопи.

Думата кобалт произлиза от немската дума за "гоблин", тъй като едно време миньорите в Германия са преписвали онзи отровен газ, който се отделя при получаването на метала на зъл дух, демон, който ги натравял.

Днес този гоблин е обсебил всички. Не можем и секунда без телефоните ни.

40% от кобалта се добива в същата ДР Конго, в която се добива и тантала, от който се правят онези танталови кондензатори, благодарение на които днешните телевизори са тънки, а не огромни и тежки колкото строителните блокове, с които са строяли пирамидите.

Само в мините за кобалт в ДР Конго работят над 40 000 деца (според неофициални данни много повече), които работят в тежки условия за мизерни заплати. Самите мини замърсяват драматично околната среда. Големите компании управляват и нарочно поддържат войни и мизерия в района. Както и зависимостта.

Либералите много често застават за каузи като Black Lives Matter, претендирайки че застават зад важни каузи, но никога не споменават нищо за ситуацията в Африка. Говорят за зелена енергия, докато пишат на мобилните си телефони, карат електрически тротинетки и коли, работят на лаптопи. Цялата им лицемерна идеология се срутва пред химичните елементи.

От другата страна са консервите, които гордо се тупат в гърдите, че са от бялата раса, гледат с презрение тези тъмни народи, за които смятат, че заслужават мизерията и съдбата. Повечето от тях, които са ми писали, са удивително ограничени и технически неграмотни, не могат да сглобят дори касетофон, не знаят нищо, но като ги слушаш сякаш са пионерите на техническия прогрес. Малко приличат на онези фенове на Реал Мадрид и Барселона от Индия, Бангладеш или Китай, които се подиграват на феновете на по-малките отбори, които посещават стадионите на родните си отбори всяка седмица. Макар самите азиатски фенове да не знаят къде се намира Испания. Идентифицират се с футболните гиганти и си приписват всичките им успехи, сякаш са техни.

Мен лично не ме интересува съдбата на тези хора, аз поне съм честен. Но крайните идеологии винаги си приличат. Комплексари, които си приписват лицемерно някаква идентичност, с която да покажат своята възвишеност и превъзходство. После засипват имагинерните им врагове с епитети и етикети.

Интересно е защо толкова много се псуват помежду си, когато са толкова еднакви.

Жалка работа.


Балонът на Запада е пред спукване

Раздел: Кратки разбори
18.07.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 15.07.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Приятели,

Знам, че доста от вас ме смятат за глупав кремълски трол, който получава безплатни пелмени с телешко и консерви със сьомга от Берьозка, а други искат да ме фраснат с първата лопата, която намерят, но има някои неща, които е хубаво поне да позволите да се дискутират.

Преди два месеца медиите постоянно сочеха с пръст инфлацията в Русия и падението на рублата, но не споменаваха чудовищната такава в Европа. Ние всички обедняхме с 30%, но за някои бе по-важно на Вова да му е по-зле. Сега вече Ройтерс казва, че рублата е най-добре представящата се валута (https://dariknews.bg/novini/biznes/reuters-rublata-se-prevyrna-v-naj-dobre-predstaviashtata-se-valuta-v-sveta-2315930), като Русия регистрира първата си дефлация от 30 години насам (https://dariknews.bg/novini/sviat/rusiia-otchita-pyrvata-v-istoriiata-si-deflaciia-2317310).

Запад се смееше как щял да изолира Русия, а на практика се изолира сам от останалия свят. Първо Аржентина и Иран, а после С. Арабия, Египет и Турция поискаха да влязат в BRICS. (https://news.bg/int-politics/turtsiya-egipet-i-sauditska-arabiya-iskat-da-vlyazat-v-briks.html).

Доскорошните най-верни съюзници Турция и С.Арабия вече почнаха да се замислят, а още по-шокиращото е, че исторически религиозни врагове като С.Арабия и Иран, чийто шиитско-сунитски разрив бе умело експлоатиран от САЩ и Запад, сега може да се окажат на една страна.

На всичкото отгоре не лидерите на омразния Изток, а креслата на тези от Запад почнаха да се клатят. Премиерите на Англия и Италия подадоха оставки, правителства в Европа се разпадат, включително и нашето, хората вече не издържат и излизат на стачки.

Запад как отговаря на този своебразен бунт? Със заплахи и жажда за повече конфликти. Свалят правителството на Пакистан, Шри Ланка фалира след многократни заеми от МВФ и налагането на "зелена" политика, заплашват Индия и Китай със санкции(https://news.bg/int-politics/sasht-predupredi-indiya-da-ne-se-sblizhava-s-rusiya.html), а сега Байдън е на тур за да подкокоросва всички за война срещу Иран и за нейното бъдещо разграбване (https://dnes.dir.bg/svyat/baydan-gotov-v-kraen-sluchay-da-izpolzva-sila-sreshtu-iran). Използват други народи, за да се бият за каузите им чрез корумпирани лидери.

А дори на верни и сервилни режими, като тези на С.Арабия и Катар, вече взема да им тръсва и почват да се оглеждат.

С тази арогантна политика скоро балонът ще се спука. А и сами виждате с каква демонична злоба се развъждат медийните зомбита. Днес мразят Русия, утре Китай, после ще кажат, че Иран е опасност за вселената, после Индия, Венецуела, половин Африка и като теглиш чертата тия хора мразя до плашеща истерия 4/5 от света. Инак ние сме били крайнодесни и фашисти, макар да не знаят какво означават тези термини. Но се нуждаят от врагове. Тези, които им посочат медиите. Страстно четат и попиват.

Обвиняват всеки, че е расист, а самите те са най-големите расисти. Обвиняват всички, че са комунисти, а те са най-големите левичари. Говорят за феминизъм и сексизъм, а искат неспособни мъже, които нямат никакви шансове в мъжките спортове, да се правят на жени и да се състезават при жените, съсипвайки женския спорт. Не споменават ограниченията за жени в близкия изток, напротив, насърчават ги. Искат да приемат бежанци, ама подкрепят войните в далечните им страни, които генерират бежанци. Като добавим демографската бомба в Европа, тази умнокрасива каста скоро ще стане за посмешище за идните поколения.

Но разбира се, по-важното е да мразят "враговете". Това автоматично ги прави носители на белезите на "висшата класа" и ще реши проблемите на всички.

< Предишна
Следваща >