Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Гледайте Гърция и се подгответе за борба за България!

Раздел: Кратки разбори
25.02.2024 г.Тези дни управляващите в Гърция удариха дъното в гръцката история, узаконявайки в една от най-знаковите Православни страни еднополовите „бракове“ и дори осиновяването на деца от такива двойки. Това беше невероятен шок за богобоязливото гръцко общество, в което огромното мнозинство е против подобни извращения и подигравки с вярата им. Ясно е, че и управляващите не са приели този закон с радост и спокойствие в сърцата. Но такава е съдбата на една страна, която си позволи да затъне в дългове към мамона - глобалистическите финансови институции. Рано или късно мамонът си поисква дължимото - и той не търси парите, които за него нищо не знаят, той иска не по-малко от душата на съответния народ. И управляващите на Гърция му я дадоха - впрочем и „опозицията“ подкрепи законопроекта, разбира се, та тя в момента има за председател човек, изпаднал в същия грях и гордеещ се с това.

За единствените значими понастоящем наши националисти по някаква причина това събитие беше повод да се заядат по Българо-гръцка линия и да се подиграят на изпадналите в беда наши Православни братя. Да, гърците са ни клали в някои случаи по-лошо и от турците, почти всеки от нас познава някого с роднини, изгонени безмилостно от Беломорска Тракия, ако не убити или погърчени. Но точно това събитие не е повод да злорадстваме. Защото утре може да се случи и на нас.

Сценарият е очевиден:
  1. Вкарване на страната в еврозоната

  2. Това в Гърция стана с фалшифициране на числата, за да бъдат покрити на хартия критериите (които и без това много страни вътре в еврозоната не спазват, но това е друга тема). И в България се готви същото. Сливането на законодателна, изпълнителна и съдебна власт в едно (което се нарича „диктатура“) при погазването на самата Конституция от Конституционния съд и отхвърлянето на Референдума за запазване на Българския лев ясно показа, че и при нас гласят същото.

    С влизането в еврозоната, се развързват ръцете на Българските управляващи да теглят огромни количества заеми. Валутният борд ни предпазва от това понастоящем.

  3. Теглене на големи количества заеми, които не могат да бъдат върнати

  4. Ясно е, че каквато и конфигурация да наместят на власт олигархичните кръгове, които дърпат конците на повечето партии у нас, вкарат ли ни в еврозоната, тя ще тегли заеми на поразия. Безвъзвратно отминаха времената на „затягането на коланите“ в ЕС, които, редом с ограниченията на валутния борд, поне до преди 4-5 години ни предпазваха от подобно бреме. И това са заеми, които България няма да има как да върне. С рецесията в Германия, съответно в целия ЕС, е много трудно да си представим, че точно нашата икономика изведнъж би започнала да процъфтява. Десетки пъти по-вероятен е сценарий, подобен на гръцкия.

  5. Плащане на „лихвата“ - мамонът не иска само пари, а души

  6. И, когато вече влезем в капана и излизане няма, ще започнат да ни се стоварват лихвите, които първо ще бъдат разграбване на безценица на Българска собственост, но после ще бъдат като тази, платена тези дни от Гърция, след като вече беше и разграбена. Макар и има-няма 10% от Българското общество да подкрепят еднополови „бракове“ и пр., когато властта е пристрастена към „дрогата“ на Европейската централна банка, и бъде заплашена „дозите“ да ѝ бъдат спрени, тя ще изпълни съвсем покорно повелите на господарите си, и подобни извращения ще бъдат узаконени и у нас. Това никак не е трудно да се види, особено сега, когато вече е факт в Гърция. Приятен за мамона бонус е гаврата с Православието - основният враг и обект на омразата на глобалистите.
Този сценарий не е никаква „теория на конспирацията“, а действителност на юг от нас. Така че, скъпи родолюбци, не се смейте и подигравайте на гърците, а измислете как да се обедините, за да не ни се случи утре това и на нас. Защото на този етап аз не виждам как бихме могли да го избегнем, освен с „Deus Ex Machina“ („божествена намеса“ от гръцкия театър). Но трябва ли да разчитаме единствено на чудо отвън? Не, трябва да сме готови да се защитим и сами!