Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Геополитическата угроза над България

Раздел: Кратки разбори
20.11.2021 г.


България се изправя пред тежки изпитания. Геополитическите облаци над Родината ни се сгъстяват. Президентът Радев е любимец на Народа и ще спечели с лекота втори мандат, но действията му от година и половина насам поставят под сериозно съмнение дали той работи в полза на България, или е пионка, подвластна на чужди интереси. Изглежда той и неговите хора спечелиха покровителството на „Големия брат“ зад океана, след като Борисов си позволи волността да позволи разклонението на Турски поток към Сърбия да се осъществи и така, освен че донесе ползи от транзитни такси за България, помогна и на Русия и Турция, което естествено не се нрави на САЩ.

Засега Радевото служебно правителство изглежда достатъчно твърдо по Македонския въпрос, но дали това няма да се промени при идващото редовно? Макар и партията на харвардските възпитаници да не е обявявала официално, че е партия на президента, тя спечели изборите именно защото хората я възприемат като такава. Но именно тази официална различност между партията и Радев ѝ позволява да наложи в евентуалното си бъдещо управление крайно ненавиждани от Народа политики, без вината за това да се лепне на самия президент. Много анализатори прогнозират, че подготвяното коалиционно правителство няма за цел да остава на власт 4 години, а просто ударно да прокара някои искани от САЩ решения с цената на всичко, а после - каквото стане. На всичкото отгоре така и Радев би останал сравнително чист (дори би протестирал срещу предателствата - на думи), значи възможен и за бъдеща употреба от страна на задокеанските ни „партньори“.

А освен очевидния въпрос с премахване на ветото за преговори на Република Северна Македония с ЕС на цената на историческата истина и поругаване на кръвта на поколения Български герои, от САЩ натискат и за други, не по-малко страшни неща. На първо място, въвеждане в Българския правен ред на джендър-идеологията. Неслучайно Радев говори за някакъв проект за Конституция, който щял да предлага, и който щял основно да бъде съсредоточен върху „човешките права“. Нима България е някаква африканска страна с военна диктатура, където хората са мачкани от властта? Не, не е. Значи за какви „човешки права“ говорим, които ги няма в България? Модерните на запад джендър-„права“... Еднополови „бракове“, осиновявания, квоти за подобни хора и пр.

А дори и подобни неща да не бъдат изрично споменати в проекта на Радев, при свикване на Велико Народно събрание, проектът спира да има значение, освен като първоначална чернова, върху която да се работи - всяка една буква от него може да бъде променена от ВНС. Това стана ясно в обществото още при опита на Борисов да играе тази карта покрай протестите преди година и няколко месеца. Така че ВНС, при достатъчно сервилно към САЩ разпределение, би могло да вкара джендър-идеологията в основния ни закон от воле. Затова е изключително важно нашата Конституция, добра или лоша, да не се пипа, докато не се срине глобалистическата пясъчна кула на запад и докато светът не си отдъхне от тази напаст. И затова приказките на Радев за нова Конституция са меко казано смущаващи.

Влезе ли джендър-идеологията в правния ни ред, тя несъмнено ще влезе и в училище. Готови ли сме на нашите деца да бъде преподавано, че еднополови двойки са също толкова нормални, както и техните мама и татко? А напъни в тази посока ще има от страна на многото глобалистически пионки у нас, дори и номерът с Конституцията да не мине. Трябва да бъдем изключително бдителни и заинтересовани от това какво се преподава в училище.

Много геополитически разбори на наши Български колеги посочват и опасността с едно съвсем сервилно на САЩ управление да станем плацдарм за агресия срещу Русия в Черно море и дори имат подозрения за разполагане на американски ядрени бойни глави в България. Но истината е, че опасността от нещо подобно е почти нулева, защото глобалистическият режим на „демократите“ в САЩ залага най-вече на т.нар. „мека сила“ (Хилари Клинтън пусна обширна статия по въпроса още преди изборите, в които беше свален Тръмп - https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/2020-10-09/hillary-clinton-national-security-reckoning) и пренасочва милиарди от въоръжаване и военни ходове към подкопаване на посочените за врагове (а и на недостатъчно послушните „партньори“) отвътре чрез хилядите си грантови партийни и НПО пионки по света. А и глобалистите добре осъзнават, че като военна сила в момента отстъпват на Русия, а може би дори и на Китай. Най-големият предстоящ щурм на САЩ ще бъде не военен в Близкия изток, Украйна или Южнокитайско море, а пропаганден в сърцето на Европа - за сваляне на полските и особено унгарските власти и подчиняване на страните им на глобалистическата диктатура.

За съжаление, при нас номерът мина доста по-лесно - след като Трифонов и хората му отказаха да свършат мръсната работа, чрез ловък ход за броени месеци беше намерен нов „спасител“, към когото да бъдат пренасочени по-наивните избиратели. Благодарение най-вече на покровителството на Радев. Докато повечето хора осъзнаят какво им се готви чрез този „спасител“, вероятно вече ще бъде късно... Но ние, които следим развитието на тези процеси по-изкъсо, трябва да се подготвим за най-лошите възможни варианти, и да имаме готовност да протестираме срещу всяко предателство от страна на новата власт към Народа - било по Македонския въпрос, било по въпроса за нашите деца!