Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Връзката между химичните елементи, крайните либерали и братовчедите им

Раздел: Кратки разбори
09.08.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 07.08.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Знаете ли каква е връзката между химическите елементи, крайните либерали и техните братовчеди - крайните консерватори?

Химическите елементи по някаква невидима сила разкрива лицемерието и позьорщината на двете крайни идеологии, завладели съвременния свят.

Вземете кобалта. Важна суровина, от която се изработват ламели за трансформатори и електрически двигатели, и се използват в производството на батериите за смартфоните, електрическите автомобили и лаптопи.

Думата кобалт произлиза от немската дума за "гоблин", тъй като едно време миньорите в Германия са преписвали онзи отровен газ, който се отделя при получаването на метала на зъл дух, демон, който ги натравял.

Днес този гоблин е обсебил всички. Не можем и секунда без телефоните ни.

40% от кобалта се добива в същата ДР Конго, в която се добива и тантала, от който се правят онези танталови кондензатори, благодарение на които днешните телевизори са тънки, а не огромни и тежки колкото строителните блокове, с които са строяли пирамидите.

Само в мините за кобалт в ДР Конго работят над 40 000 деца (според неофициални данни много повече), които работят в тежки условия за мизерни заплати. Самите мини замърсяват драматично околната среда. Големите компании управляват и нарочно поддържат войни и мизерия в района. Както и зависимостта.

Либералите много често застават за каузи като Black Lives Matter, претендирайки че застават зад важни каузи, но никога не споменават нищо за ситуацията в Африка. Говорят за зелена енергия, докато пишат на мобилните си телефони, карат електрически тротинетки и коли, работят на лаптопи. Цялата им лицемерна идеология се срутва пред химичните елементи.

От другата страна са консервите, които гордо се тупат в гърдите, че са от бялата раса, гледат с презрение тези тъмни народи, за които смятат, че заслужават мизерията и съдбата. Повечето от тях, които са ми писали, са удивително ограничени и технически неграмотни, не могат да сглобят дори касетофон, не знаят нищо, но като ги слушаш сякаш са пионерите на техническия прогрес. Малко приличат на онези фенове на Реал Мадрид и Барселона от Индия, Бангладеш или Китай, които се подиграват на феновете на по-малките отбори, които посещават стадионите на родните си отбори всяка седмица. Макар самите азиатски фенове да не знаят къде се намира Испания. Идентифицират се с футболните гиганти и си приписват всичките им успехи, сякаш са техни.

Мен лично не ме интересува съдбата на тези хора, аз поне съм честен. Но крайните идеологии винаги си приличат. Комплексари, които си приписват лицемерно някаква идентичност, с която да покажат своята възвишеност и превъзходство. После засипват имагинерните им врагове с епитети и етикети.

Интересно е защо толкова много се псуват помежду си, когато са толкова еднакви.

Жалка работа.