Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Глобалистите искат да вярвате, че са всемогъщи. Но всъщност далеч не са всемогъщи

Раздел: Кратки разбори
05.10.2021 г.


Поредното „разкритие“ на НПО-то „Международен консорциум на разследващи журналисти“ - „Документите Пандора“, отново ни напомни за въпроси, набивани до втръсване в главите ни от някои партии в България. Отново става дума за разкриване на „корупция“ (като сметки в офшорни зони) сред политици в страни от цял свят. По някаква „случайност“, както и предните 2 пъти, и сега едва ли ще излезе дори и едно име на действащ политик, който е послушна кукла на глобалистите (но се пускат фишеци като отдавна пенсионирания Блеър, за да се имитира безпристрастност). А става дума за милиони документи. Отново основни мишени са неудобни на глобализма политици, като чешкия министър-председател Бабиш, който напоследък си позволи да обяви, че страната му няма да приеме никакви „бежанци“ от Афганистан, и се оплака от опитите на ЕС да се меси в изборите в Чехия, които са следващата седмица - какво съвпадение във времето, а? Виждайки резултатите от тези „разкрития“, не би могло да бъде по-прозрачно, че въпросното НПО обслужва глобализма.

Къде виждаме връзката с България? Да, имало и двама Български политици, единият от които вече тръгна да отрича по медиите. Но основната връзка е мантрата за „борба с корупцията“, повтаряна и от нашенските кукли на същите кукловоди. Корупцията е лошо нещо, разбира се, но е меко казано съмнително да я сложиш начело в идеологията на партията си. Това не е нещо, което разделя различните партии - всяка една партия ще каже, че е против корупцията, ако я питаш. Значи онези, които толкова тръбят, че искали да се борят с корупцията, всъщност прикриват истинските си цели. А какви са те? Нищо по-малко от подкопаване на доверието и разграждане на националните държави. Нека не се лъжем, борците „срещу корупцията“ и за „съдебна реформа“ у нас всъщност искат България да изчезне от картата на света и да стане провинция на едни Съединени европейски щати. Това е съкровената им цел, а не обявяваните за пред избирателите.

Същевременно, напълно изкуствено се раздуват разни „международни“ начинания и организации, както е и въпросното „журналистическо“ НПО. Има и други подобни като „Лекари без граници“, „Репортери без граници“, различните организации „за правата на човека“ и пр. И така им се създава изкуствен авторитет и се внушава на масите, че международните организации са добри, на фона на „корумпираните“ национални такива. Най-големият пример, разбира се, е ООН, но там поне не може да се изтрие ролята на отделните държави, особено в най-сериозните му подразделения, като Съвета за сигурност.

Предишните „разкрития“ бяха чудо за 3 дни, въпреки усилията на глобалистическите медии да им придадат много по-голямо значение, отколкото всъщност имат. И със сегашните ще бъде така. Няма кой да „поддържа огъня“ на равнище „социални медии“ - верните последователи на глобалистическите опорки нямат живеца, а и нужното разбиране, за да ровят в такива огромни бази данни и да разпространяват намереното там. За тях подобни занимания са за „теорици на конспирацията“ и ги отблъскват. А само с подвластните журналисти не става - трябва социалните медии да подхванат и поддържат огъня, както беше например с изтеклите електронни писма на Клинтън по време на кампанията ѝ срещу Тръмп. И така, очевидно „борбата с корупцията“ е твърде прозрачен параван. Истинските цели са да се ударят неудобни политици като Бабиш, за да може да бъдат натискани да вземат желаните от глобалистическите кукловоди решения...

Но какво показва всъщност това? Показва, че глобалистите далеч не са толкова всемогъщи, колкото се опитват да се изкарат. Щом министър-председателят на една Чехия им е такъв трън в очите (да не говорим за Орбан, за когото обаче така и не успяват да намерят подобна „бомба“), трябва да направим извода, че властта им е доста по-ограничена, отколкото я представят теориите на конспирацията. А някои от тези теории навярно са подхранвани и от самите глобалисти, за да обезверят хората да се борят срещу унищожението на народите си.

И докато обикновеният човек в Западна Европа днес се вижда безсилен пред унищожението на страната си, което се случва пред очите му, подпомагано от куклите на конци на власт, ние в Средна и Източна все още имаме защитници на народите си сред някои, макар и недостатъчно, от политиците си, и все още обществата ни не са пречупени от пропагандата на материализъм и хедонизъм, която сломи Запада. Нека помним, че глобалистите далеч не са всемогъщи, и това да ни вдъхне смелост да защитим същността си и бъдещето на децата си!