Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Какво стана с привържениците на Тръмп?

Раздел: Кратки разбори
27.08.2022 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 27.08.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Нали я знаете книгата "Портокал с часовников механизъм", даже има филм по нея.

Какво стана с привържениците на Тръмп? Изчезнаха? Спомням си колко много хора в социалните мрежи се пишеха привърженици на Тръмп, подкрепяха го и...изведнъж се потопиха в редиците на техните доскорошни либерални противници.

Тръмп каза много неща, включително за това, че войната в Ирак е грешка от огромни мащаби, която дестабилизира целия Близък изток, грешка започнала с лъжата за оръжията за масово унищожение, каквито самият Тръмп подчерта, че е нямало. Тръмп е достатъчно интелигентен за да знае, че мнозинството в Ирак са шиити, каквито са и в Иран и свалянето на сунитския лидер Саддам ще доведе шиитското мнозинство на власт и сближаване към Иран. Той затова каза, че са набутали Ирак към Иран и са похарчили трилиони долари напразно.

Ама ходи го обясни това на гледащ накриво либерал с кървясали очи и пяна на устата, с която ще изпищи, това е "руска пропаганда, баааа!" и ще те гледа с празен поглед, доволен, че е проявил "интелектуално превъзходство", въпреки че празната му кратуна не прави разлика между Ирак и Иран.

То затова и Тръмп е достатъчно интелигентен да знае защосе пръкна ИДИЛ и затова нарече Хилари Клинтън създателката на ИДИЛ и че за това тя трябва да иде в затвора. Нарече сирийската опозиция "терористи" тогава.

За Украйна каза, че САЩ не е световен полицай за да се намесва навсякъде за всяко нещо. Американците имат 19 трилиона дълг, рушаща се инфраструктура и е хубаво да се концентрират върху собствената си държава.

Тръмп каза много неща, но постоянно за всичко бе обвиняван, че е бил руски агент и шпионин. Каза очевадни истини, с които либералната пихтиеста маса отговаряше постоянно с обвинения за руска намеса и че е руски трол.

Каквато и критика да кажеш винаги чуваш едно и също. Обвинения за "руски трол" и подобни епитети.

И не това е дразнещото. Дразнещото е, че тая пихтиеста маса от безхарактерни, безволеви послушници постоянно подкрепя войни навсякъде, насърчава ги с претенциите за борба с някакви измислени каузи. Вземете Хонконг. Знаете ли защо и как е отцепен Хонконг от британци и европейци? Отцепен е от Китай след т.нар. Опиумни войни, за да може европейците да продават НАРКОТИЦИ, нещо с което китайските власти не били съгласни. И сега правят проблеми за да нанасят удари, защото не им изнася, а не заради демокрацията в Хонконг. Толкова за опиума и за "моралистите"-либерали.

Затова споменах и "Портокал с часовников механизъм". Защото добротата и каузите им са фалшиви и изкуствени, те да като изкуствен портокал, с портокалова кора за морален камуфлаж отгоре, а отвътре е навит зловещ механизъм, който се включва по сигнал, когато му кажат. Затова са ми жалки и противно гнусни лицемерната им доброта, реването децата и жените еди-къде-си, но мълчанието им за всички останали. За това как се радват на убийства на жени, а крещят за добродетели и ценности.

И не че Китай и Русия са цвете за мирисане. Никой не е добър в тази история, всеки си преследва интересите. Но светът няма да е по-добро място, ако отделните култури и цивилизации се покрият с озлобени послушници, научени да мразят и да врещят. Светът ще е по-добро място, ако има хора, които критикуват недъзите на собствената си среда и са открити за диалог с другите. Да се прави бизнес, вместо войни с цел разграбване на ресурси, настаняване на стотици бази около чужди страни с претенциите, че разпространяваш джендър идеологии, Спайдърмен и МакДоналдс.

Щото от постоянни войни никой не печели. Ама ходи го обясни на умнокрасив кашон на тротинетка с пяна на устата и с претенции на богоизбран светец.

----

това е доста дълго, чудо ще е, ако сте стигнали дотук. Извинения, но трябваше да го кажа, защото постоянно ме наричат руски трол екземпляри, които дори не знаят от какво е направено устройството, на което цъкат.