Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Новите политици и американските служби

Раздел: Кратки разбори
26.11.2021 г.


Лъсна още една връзка между американските служби и партията на Кирил Петков. След като в последните дни стана ясно, че огромна част от народните представители от новата, все още нерегистрирана партия са обвързани с фондацията Америка за България (https://tribune.bg/bg/podrivnata-deynost-na-amerika-za-balgariya/), днес открихме още нещо. Още по време на кампанията се забеляза как сайтът Новини.Бг беше в ролята на мажоретка на новите политици, а с еднаквите публикации във Фейсбук стана ясно и, че администраторът на страницата на партията и администраторът на страницата на Новини.Бг най-вероятно са едно и също лице (вижте първата картинка).

Поглеждайки информация за Новини.Бг, човек забелязва, че сайтът е част от Спортал Медия Груп (вижте втората картинка). Интересуващите се от футбол от години знаят, че Спортал е собственост на собственика на футболния клуб Лудогорец Домусчиев. Обаче проверка в Интернет (https://boulevardbulgaria.bg/articles/ringier-stava-mazhoritaren-sobstvenik-na-sportal-mediya-grup) показва, че тази година Домусчиев е продал Спортал Медия Груп на швейцарска медийна фирма на име Рингиер. Търсейки информация за Рингиер, откриваме, че е обвързана с немската медийна група Аксел Шпрингер, издаваща вестници като Билд и Ди Велт. Имат общи начинания в Източна Европа (https://en.wikipedia.org/wiki/Ringier#Joint_Venture_with_Axel_Springer_in_Eastern_Europe).

А какво откриваме за Аксел Шпрингер? Че съвсем открито медията изповядва „американските либертариански ценности“, подкрепя Израел, обединена Европа и агресивната американска външна политика (https://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Springer_SE#Editorial_bias_and_alleged_ties_to_US_intelligence_agencies). Дори служители на новопридобити медии са заплашвани с уволнение, ако не изповядват същите „ценности“. Според свидетелства на бивши служители на ЦРУ, още 50-те години на XX век Аксел Шпрингер получава 7 милиона от ЦРУ в замяна на пропаганда в полза на интересите на САЩ. Въпреки липсата на категорични доказателства за това, с оглед на политиката на медийната група впоследствие, не е трудно да се доверим на тази история.

Накратко, партийният сайт на партията на Кирил Петков вероятно се управлява, през няколко фасади, от ЦРУ и „дълбоката държава“ на САЩ. Разгледайте екраните и източниците, приложени тук, и ще се убедите. Тези дни в Новини.Бг видяхме абсурдна глобалистическа пропаганда, писана от Българин, по повод на скорошния съдебен процес в САЩ, който не се разви според очакванията на „либералите“ (https://novini.bg/sviat/us/692311). И в нея той ни изнася лекция против расизма, въпреки че става дума за европеец, застрелял нападащи го европейци... Да не говорим за факта, че ПР-агентът на страницата на партията на Петков, който плаща всички реклами във Фейсбук през кампанията, е с адресна регистрация в САЩ. Прав ли е нашият колега Явор Дачков, който писа, че САЩ чрез Радев, а вече и Петков, вземат „на ръчно управление“ България? Засега всички подсказки между редовете сочат натам... Трябва да се подготвим за протести срещу онова, което се задава! В името на нашите деца и на България!

Галерия:
Рингиер става мажоритарен собственик на Спортал Медия Груп:


Рингиер в Уикипедия:


Аксел Шпрингер в Уикипедия:


Лекция срещу расизма в Новини.Бг:


Кампанията на партията на Петков във Фейсбук се плаща от САЩ: