Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Фалшивата загриженост за жените в Иран

Раздел: Кратки разбори
25.10.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 24.10.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

В Иран се случи нещо, което само още един път показа колко са опасни либералните кратуни по света.

Взе, че изведнъж да им пука за жените и забрадките. В Иран само. В Саудитска Арабия там не ги интересува, въпреки че обезглавяват редовно жени и друговерци. В бунтовническите части на Сирия, където налагаха със сила и смърт никабите (забрадки, които показват само очите), там също всичко е окей. Забрадките в Катар? В Кувейт? В Пакистан?

По дяволите, забрадките в Моленбек, Белгия, където са по-тежки и забулени от тези в Близкия изток, там също са ок.

Не че в Иран не трябват промени и по-голяма свобода на жените ( които поне могат да си показват косите за разлика от тези в С.Арабия, родината на бурките и никабите). Но не там е разковничето.

Проблемът ми е с отвратителното мазно лицемерие на безмозъчните кръвожадни платени от НПО-та либералчета на Запад, които по команда отново започнаха да излизат по улиците на Европа и Америка, с цветните им знамена и искания за военна намеса в Иран. Заради забрадки на жена, кюрдка, която е починала в безкрайно съмнителни обстоятелства. Аз ви казвах десетки пъти, че война в Иран ще започне с подстрекаването именно на кюрдските общности в Иран.

На тези хора нито ги е грижа за жените в Иран, нито за които и да е било жени по света. Излизат голи по прашки и говорят за женски права. Те се надигат по команда, искайки кръв и изпълнявайки поръчките на военно-петролните елити на Запад, чиято цел, както разбирате, е иранският петрол и газ да не попаднат при Китай, а да бъде разграбен, както бе в Либия, Сирия или Ирак. Повярвайте ми, евентуална война в Иран ще доведе до милиони жертви и пострадали, за които тези уж подкрепящи женската кауза изроди после няма дори да пролеят една сълза. Те си изпълняват ролята и после се скрият с претенции за други каузи, ламтейки за повече войни и послушно изпълнявайки поръчки на военно-икономическите хунти.

При това същите тези елити едно време изхвърлиха секуларисти като Мохамед Мосадък и Реза Шах Пехлави, които са поискали от западните компании да покажат какви количества точат и на каква база плащат мижавите обещани проценти. Същите тези елити финансираха муджихадините в Афганистан и "умерените ислямисти" в Сирия. Сега изведнъж се подсетиха за жените в Иран. Само там.

В момент, в който светът се нуждае от някакъв рационален баланс, мир, разбирателство, разпределение на ресурсите, от успокояване на огромното напрежение, либералчета по цял свят излизат по улиците и ламтят за нови войни, прикрити зад фалшиви и лицемерни каузи.

И аз искам жените да имат свобода в Близкия изток и навсякъде, и аз искам чернокожите в Африка да имат по-достоен живот, и аз искам да се живее в по-балансиран и спокоен свят. Е, тия нещастници не искат, сляпо си мислят, че са застанали зад някакви висши каузи.

Поне при крайнодесните ги знаеш, че са лумпени и никой не им обръща внимание. Но при тези, уж борци за каузи и идеали, те ги изваждат наяве пред медии и облъчват всичко живо с омраза, строят стени и разделения, прикрити под "величествени" лицемерни, фалшиви идеали.

(бел. Буревестник: Написано от Фарес Шехаби към снимката в Туитър: „Наистина ли мислите, че голи жени, протестиращи със знамена на дъгата пред джамия по време на петъчната молитва помага за правата на жените в Иран?!“)