Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Целите на Русия в Украйна

Раздел: Кратки разбори
27.02.2022 г.


Добре е при целия поток от лъжи и полуистини, който се носи във връзка с Украйна, да се помнят основните оперативни цели на Русия в тази война. Очевидните на този етап са:
  1. (Задължителна) Поставяне на целите Донецка и Луганска област под властта съответно на ДНР и ЛНР
  2. (Задължителна) Унищожение на най-важните военни бази и обекти в Украйна
  3. (По възможност) Смяна на властта в Украйна с по-добронамерена към Русия
Превземане на Украйна не стои като цел, каквото и да се опитват да ни внушават медиите. При изпълнението на тези цели се вижда, че основно съображение е избягването на цивилни жертви. Ако руснаците не се съобразяваха с това, западните (съответно и нашите васални) медии щяха да ни надуят главата и да въртят по 24 часа такива кадри. Нищо подобно засега.

Едно е ясно, със сигурност Русия няма интерес от дълга и пълномащабна война, която да се проточи с месеци. Ще се търси бързо решение. Дано у украинските власти все пак има разум, за да приключи бързо братоубийствената война. Ясно е, че глобалистическите пионки, управляващи на запад, гледат и се радват как славяни убиват славяни, и не им пука ни най-малко за Украйна, която довчера залъгваха със сладки приказки.

С оглед тази война, онези жители на Украйна, които наричат себе си украинци и се смятат за отделен народ, със сигурност ще намразят Русия повече, но след това предателство и изоставяне на произвола на съдбата, едва ли и Запада ще заобичат.