Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Маниакална обсесия

Раздел: Кратки разбори
03.10.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 03.10.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Това тежко състояние на този клет екземпляр вероятно е вследствие на сериозна травма в миналото, някой психиатър дори би си помислил, че Женята е получил постравматичен стрес след като група въглищари са извадили и забили кирки, и вандалски са му разкопали мината. Бая въглища са му изкарали, като гледам тъжните му симптоми на неуправляема агресия, плахо скрита в дълбините на подсъзнанието му.

Както вероятно забелязвате, колеги, в нашия обект на наблюдение се откроява една маниакална обсесия, изразяваща се в досадна повтаряемост - обектът постоянно вижда путинисти и агенти навсякъде. Този болезнен синдром е вследствие на тежкото комунистическо минало на нашия обект, което поражда постоянна несигурност и нужда да доказва на другите, че не е наследствен пропаганден инструмент. Като продукт на привилегировано семейство - разглезено дете на партиен медиен пропаганден орган и на боркиня срещу капитализма, той е свикнал на лек живот с накичени по партийна линия научни титли от безполезни политически "науки", а преследвайки същия живот се ориентира добре - в Отворено общество и противоположна роля, изискваща същите качества.

Той осъзнава безполезността на своето дело в нормална среда, което се проявява в сприхавия му неприятен характер, а провинциалният му комплекс постоянно излиза на преден план, поради което екземплярът изпитва необходимост постоянно да се вживява като недостижима за масите буржоа.

Но колеги! Такива хора се нуждаят от помощ, затова слагайте лайкове под постовете им и ги окуражавайте, това има терапевтичен за тях ефект, да живеят в илюзията, че са интелектуален елит, а не нищонеправещи космати пропагандни органи с наследствени комплекси и последващи от това психологически травми.