Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Що за боклук трябва да си?

Раздел: Кратки разбори
09.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 09.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Днес ми споделиха, че няколко платени парцала са обикаляли телевизии и радиостанции като през цялото време са повтаряли, че помощите за Сирия не се пращали и не пристигали, защото сирийското правителство ги блокирало и не ги е пускало. То е спирало помощите и за бунтовниците.

Явно тези бездушни уроди, без никакви човешки чувства и скрупули, разчитат само на абсолютно невежите по география слушащи. И то да политизират и лъжат в такъв момент? Що за боклук трябва да си?

Вземете една активна карта на сегашната ситуация в Сирия.

99% от границата ни с Турция е под контрола на бунтовниците. Там правителството не може и да припари. Всички големи гранични пунктове са под бунтовнически контрол. Мрежата от турски летища е много по-гъста и са по-близо, отколкото летището в Дамаск (В Алепо все още те е напълно възстановено).

Териториите на север, боядисани в зелено на картата, са под контрол на про-турски фракции, с имена на османски управници като "Султан Мурад", или на бившата Ал-кайда (сега Тахрир ал-Шам). Там се търгува с турска валута, в училищата се учи турски, а в административните сгради се веят турски знамена и портрети на Ердоган.

Уважаеми парцалени експерти, как по-точно Асад е блокирал помощите за бунтовниците, когато цялата граница с Турция се управлява от тях ? По-скоро, бунтовниците са тези, които блокират помощите идващи през Турция за да стигнат в Сирия. Всека камион от Европа откъде ще мине? Самите сирийци пътуват със самолет до Турция, а след това до Ливан, за да влезат на правителствени територии, заради санкциите и постоянните бомбардировки на Израел над летищата.

Я си представете хипотетична ситуация, в която Румъния да нахлуе и окупира България от Дунав до Стара планина, да поеме тотален контрол върху територията, след което да стане земетресение около Добрич, а румънците да кажат, че не пращат помощи за там, щото не сме ги пускали да минат през Пловдив.

(Постът няма за цел да обижда която и да е националност, а само да покаже отвратителната наглост, безочие на платени експерти)

Що за безумие? Що за наглост?

И то в момент, в който всички трябва да махнем тези политически стени, в момент на огромна нужда от хуманност, тези изроди се опитват да спрат всяка помощ и да политизират, демонизират, да впръскват злоба.

Пълни платени извратеняци, как не ви е срам.

ПС днес ми писаха десетки, може би стотици хора, не мога да смогна, много се извинявам.