Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Кой уби двамата полицаи

Раздел: Кратки разбори
26.08.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 25.08.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Разгледах бежанците от автобуса. Не е необходимо дори да си сириец за да определиш откъде идват тези хора. Това са лицата на хората от Идлеб, Ракка, Северна Сирия. Това са същите хора, за които либералната п@пл@ч преди няколко години ревеше, това са хората от бунтовническите райони, от Източен Алепо, от Източна Гута.

Това са същите физиономии от бунтовническите фракции, отново няма много жени, дори да има, са тежко забрадени.

Тези хора са избягали от Северна Сирия и Турция. Ердоган преди седмица заяви, че вече не преследва свалянето на Асад, дори заговори за диалог със сирийските власти. Давутоглу заяви преди това, че основната задача е да елиминира "терористите", визирайки кюрдите в Сирия, които все по-сериозно поемат контрола на изток от Ефрат.

Поради тази причина през последните месеци видимо се увеличиха сирийските бежанци от Сирия и Турция. Едните се уплашиха от сближаването на турските власти със сирийските, другите са кюрди, наплашени от предстоящото нахлуване на Ердоган в кюрдските територии.

Тази вълна задейства мафиотската мрежа у нас, която започна да я дирижира, а действията на сирийските шофьори не са изненада, в крайна сметка това са хора израснали в беззаконие под управлението на Ал-Нусра и подобните ( групите на Ал-Кайда в Сирия). Групи, които бяха години наред тренирани и въоръжавани в Турция и вкарвани в Сирия.

За съжаление накрая винаги пострадалите са най-невинните, най-малките.