Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Най-големият страх на глобалистите - хората да знаят

Раздел: Кратки разбори
19.04.2024 г.Поредният опит за „майдан“ на глобалистите се развихря тези дни в Грузия. Причината? Грузинското правителство се кани да приеме закон за регистрация на чуждестранните агенти, който ще направи задължително за организациите, издържани от чужбина, да се впишат в съответния държавен регистър, за да се знае и да е видно за всеки грузинец кои са и за какво се борят. Законът ще важи в еднаква сила за агентите на всички държави, които не са Грузия - и за американските, и за немските, и за руските. Защо обаче точно определени неправителствени организации (НПО-та), издържани от точно определени сили, които издържат същите организации и у нас, и по цял свят, писнаха и спретнаха протестчета? И то със смешните обвинения, че законът бил „руски“, макар че всъщност е вдъхновен от американския Foreign Agent Registration Act („Закон за регистрация на чуждите агенти“), който от над 80 години си е в сила в САЩ, а в Русия подобен закон бе приет едва в последните години.

Ясно е защо - глобалистическите кукловоди никак не обичат да се знае кои са техните кукли в даденото общество. Те искат да лъжат обществото как това били едва ли не независими и самоорганизирани борци за справедливост и за общото благо. Медиите, които са на хранилката на същите олигарси, също им слагат тези фалшиви и смешни ореоли. Такива като нас, които повечко четем и се интересуваме, много добре знаем чии пионки са тези лъжегерои. Но огромната част от обществото не знае. Това е, което прави грузинския закон такъв трън в очите на глобалистическата олигархия, която трупа загуба след загуба в последните години. Ако обикновеният човек знае, че, например, рекламираната по медиите „активистка против домашното насилие“ е просто платена служителка на чужди олигарси, които работят за това Грузия да приеме джендър-идеологията, трудно ще се върже на витиеватите ѝ обяснения пред камерата и съответно трудно ще позволи след време народните му представители да приемат закон в джендър-посока с миловидната опаковка, че уж борел „домашното насилие“.

Хората да знаят - това е най-големият ужас на глобалистите, и затова Интернет е такъв нож с две остриета за тях. Чрез мрежата те се доближават все повече до мечтата си за пълен контрол над масите, но покрай мрежата се умножи чувствително и броят на хората, които знаят за какво глобалистите всъщност се борят. Да, тези хора пак са малцинство, но все по-растящо. Вече не е достатъчно да дърпаш конците на големите медии, защото разни „досадни“ малки и независими журналисти по сайтовете, социалните медии и платформите за споделяне на видео пак ти мътят водата.

Затова има такава истерия срещу грузинския закон. Защото невежеството на масите е сила за глобалистическите кукловоди в похода им да поробят поредния народ, в случая грузинския. Стискаме палци на правителството на Грузия да удържи натиска и да приеме и наложи закона. Унгария на Орбан го направи, дори Киргизия го направи неотдавна, защо и Грузия да не се справи? Видяхме какво се случи с последните няколко опита за „майдан“ на американските служби, провалиха се до един. Последният пример беше в Сърбия в края на миналата година. И в България опитът на лъжеинтелигенцията да изкара хора да протестират срещу онези, с които довчера делиха баницата, се провали с гръм и трясък. Грузия трябва да направи всичко възможно, за да избегне съдбата на Украйна, където стотици хиляди младежи бяха жертвани в преследване на чужди цели и обществото беше осакатено без никакъв смисъл. Така че нека грузинските власти действат смело. Звярът отдавна не е това, което беше.