Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии

Тазгодишният гей-парад - рехав и слаб

Раздел: Кратки разбори
21.06.2022 г.


Както се вижда на снимките, тазгодишният благословен от властта гей-парад в София беше доста рехавичък. Въпреки милионния бюджет, въпреки гостите от цяла Западна Европа, че и отвъд океана, въпреки институционалната подкрепа и от правителство, и от община, въпреки че междувременно паднаха всички вирусни ограничения, се събраха не повече от 5-6000 души, които симпатизиращите на проявата медии се опитаха да удвоят, ако не и утроят, и изкарат 12000 в статиите си.

Ясно е, че някои събития от последните месеци са намалили сериозно устрема на многобуквената „общност“. Първо, имаме войната в Украйна и повелята от кукловодите да го играят мажоретки на украински батальони, за които омразата към такива като тях е една от основните точки в идеологията. Трудно е да се преглътне подобно нещо - не и невъзможно за тази „общност“, разбира се, но оставя горчив вкус.

Второ, имаме свободното падане на икономиката на Запад и съответно неминуемото сдаване на властта от страна на глобалистическите розови понита в ръцете на реалистите. Със сигурност и това не вдига бойния дух на джендъра, който смята не само политиците-реалисти, а и всички нормални хора, за „фашисти“, и го обзема ужас от предстоящото нормализиране и връщане на такива като него от центъра на вниманието обратно в миманса. За щастие, в България така и не успяха да се докопат до центъра. Оставащият хоризонт пред временно озовалите се на власт тук глобалистически пионки също е доста къс.

И трето, имаме шумно рекламираната „детска сцена“ на гей-парада, която отврати поне 80% от преди симпатизиралите на тази кауза Българи, които научиха за нея. Въпросната „общност“ често се оплаква, когато техните отклонения биват свързвани с педофилията, но какво по-голямо доказателство могат да искат обвиняващите ги в подобни неща от това, което те сами дадоха в ръцете им?

На същия ден се проведе безпартийното Шествие за свободата и семейството, като част от начинанието Месец на семейството. Действително, там самоорганизиралите се за няколко седмици родолюбци бяха около 3000, два пъти по-малко от хората на парада. Глобалистическите медии се опитаха да представят това като едва ли не победа за прогресивизма, като интересното е, че Шествието е било заявено за 18-ти юни предварително, и чак тогава организаторите на гей-парада са решили да е точно на същата дата - така че тезата, която някои либерали се опитаха да наложат, че Шествието било „анти-гей-парад“, не върви.

И нека сравним историята, институционалната подкрепа и бюджета на събитията, както и медийното удобство, съответно информираността на обществото за всяко от двете... Кой всъщност е победител?