Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Пътят от опита за преврат до ръкостискането

Раздел: Кратки разбори
11.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 10.11.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Джон Кери и Макрон поздравявят приятелски и се обръщат с обръщението "президент" към Мадуро, държавния глава на Венецуела.

Организираш опити за убийство, опитваш преврати, даваш 15 милиона долара награда за главата му, а накрая ходиш и му се мазниш като закъсаш за петрол.

Това е страна, която по принцип исторически винаги е била в сферата на влияние на САЩ, затова най-популярният спорт там не е обожественият в Латинска Америка футбол, а бейзбол, но арогантността и алчността на Запад докараха Венецуела до катастрофа, което доведе до социалисти на власт и търсене на алтернативни сфери.

Винаги гледайте ресурсите на страните, това ще ви даде отговор защо се получават конфликти точно там.


Омразата на либералите към Православието

Раздел: Кратки разбори
01.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 31.10.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

По какво си приличат съвременните комунисти, преоблечени като либерали и евроатлантици, веещи сини флагове с жълти петолъчки, със старите комунисти с червените флагове и петолъчки?

Православието - то винаги им пречи.

Забелязали ли сте как модерните пребоядисани евроатлантици си изливат омразата винаги към православието? По някаква причина идиотите го свързват с Русия и са получили наредби постоянно да го заливат с прегрешения. Както славянството и националните герои. Големите винаги искат претопяване на малките и да им изтрият идентичността. Нормално е. Аз разбирам друговерци като Пасита и подобни да се възползват от партийната заръка и жлъчно да обругават православието, но еничарския изпълнения на разни Ушанки не ги разбирам.

Първо, украинците какви са бе, тиквенико? Мормони ли? При условие, че над 2/3 са "източно-ортодоксални" , какъв ти е проблемът? Само си представи лицата на англосаксонците: накараха православни славяни да се изпотрепят помежду си, доволно притривайки ръце отстрани, казвайки - "Бати глупаците". Тях не ги интересуват украинците, така както не ги интересуваха афганите, когато въоръжаваха муджахидините, начело с Бен Ладен.

Смърт, искаме повече смърт, пращайте още! Всъщност, американците пращат на база дълг към тях. Ние ако трябва и децата ще си дадем без пари.

Второ, какво означава "източно-ортодоксална диващина"? Всички православни са диваци? Всички хора от изтока са диваци? Това не е ли висша форма на ксенофобия и расизъм? Украйна не се ли намира на изток (североизток) от нас, бе пъпеш, както и Русия. Като добавя и коментарите за монголите, направо лъщиш от европейски ценности. Впрочем, ти си пък големия западен висш екземпляр, поглеждал ли си се в огледалото? Половината монголи са направо шведи пред теб, ако ползваме твоята риторика.

Всъщност, хората като Ушатия послушко, са готови не само да си продадат идентичността, но и да си свалят гащите, наведат и с бузките да изпълнят "Ода на радостта", ако му кажат господарите. Само и само за да го похвалят после някъде, така е, сервилността замества таланта. Къде ли сме го гледали това вече?


Фалшивата загриженост за жените в Иран

Раздел: Кратки разбори
25.10.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 24.10.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

В Иран се случи нещо, което само още един път показа колко са опасни либералните кратуни по света.

Взе, че изведнъж да им пука за жените и забрадките. В Иран само. В Саудитска Арабия там не ги интересува, въпреки че обезглавяват редовно жени и друговерци. В бунтовническите части на Сирия, където налагаха със сила и смърт никабите (забрадки, които показват само очите), там също всичко е окей. Забрадките в Катар? В Кувейт? В Пакистан?

По дяволите, забрадките в Моленбек, Белгия, където са по-тежки и забулени от тези в Близкия изток, там също са ок.

Не че в Иран не трябват промени и по-голяма свобода на жените ( които поне могат да си показват косите за разлика от тези в С.Арабия, родината на бурките и никабите). Но не там е разковничето.

Проблемът ми е с отвратителното мазно лицемерие на безмозъчните кръвожадни платени от НПО-та либералчета на Запад, които по команда отново започнаха да излизат по улиците на Европа и Америка, с цветните им знамена и искания за военна намеса в Иран. Заради забрадки на жена, кюрдка, която е починала в безкрайно съмнителни обстоятелства. Аз ви казвах десетки пъти, че война в Иран ще започне с подстрекаването именно на кюрдските общности в Иран.

На тези хора нито ги е грижа за жените в Иран, нито за които и да е било жени по света. Излизат голи по прашки и говорят за женски права. Те се надигат по команда, искайки кръв и изпълнявайки поръчките на военно-петролните елити на Запад, чиято цел, както разбирате, е иранският петрол и газ да не попаднат при Китай, а да бъде разграбен, както бе в Либия, Сирия или Ирак. Повярвайте ми, евентуална война в Иран ще доведе до милиони жертви и пострадали, за които тези уж подкрепящи женската кауза изроди после няма дори да пролеят една сълза. Те си изпълняват ролята и после се скрият с претенции за други каузи, ламтейки за повече войни и послушно изпълнявайки поръчки на военно-икономическите хунти.

При това същите тези елити едно време изхвърлиха секуларисти като Мохамед Мосадък и Реза Шах Пехлави, които са поискали от западните компании да покажат какви количества точат и на каква база плащат мижавите обещани проценти. Същите тези елити финансираха муджихадините в Афганистан и "умерените ислямисти" в Сирия. Сега изведнъж се подсетиха за жените в Иран. Само там.

В момент, в който светът се нуждае от някакъв рационален баланс, мир, разбирателство, разпределение на ресурсите, от успокояване на огромното напрежение, либералчета по цял свят излизат по улиците и ламтят за нови войни, прикрити зад фалшиви и лицемерни каузи.

И аз искам жените да имат свобода в Близкия изток и навсякъде, и аз искам чернокожите в Африка да имат по-достоен живот, и аз искам да се живее в по-балансиран и спокоен свят. Е, тия нещастници не искат, сляпо си мислят, че са застанали зад някакви висши каузи.

Поне при крайнодесните ги знаеш, че са лумпени и никой не им обръща внимание. Но при тези, уж борци за каузи и идеали, те ги изваждат наяве пред медии и облъчват всичко живо с омраза, строят стени и разделения, прикрити под "величествени" лицемерни, фалшиви идеали.

(бел. Буревестник: Написано от Фарес Шехаби към снимката в Туитър: „Наистина ли мислите, че голи жени, протестиращи със знамена на дъгата пред джамия по време на петъчната молитва помага за правата на жените в Иран?!“)


Ужасяващите кадри от Купянск изясняват Буча и Изюм

Раздел: Кратки разбори
15.10.2022 г.


Едно нещо излезе и мина почти незабелязано в промеждутъка между терористичното нападение срещу Кримския мост и отговора на Русия - ракетните удари над множество енергийни обекти в Украйна. Това беше видео, пуснато от украински военни части, в което са хвърлени в масов гроб завързани и явно вече убити цивилни - мъже и жени - от Купянск, който беше изоставен от руските части, поради опасността да попаднат в обкръжение. Напълно разбираемо е защо западните медии не го показаха - то показва действителността, която е коренно различна от техните истории за „героично отбраняващите се срещу агресора украинци“. Показва украинската войска като мародери, издевателстващи над напълно беззащитни уж (според западната версия) свои сънародници - но всъщност руснаци, имали нещастието да се родят в страна, където след целенасочена дългогодишна пропаганда се оказаха мразени. Осъзнавайки грешката си, украинецът, пуснал видеото, впоследствие промени описанието му (в което пише как за всички „сътрудници на окупатора“ идва разплата), допълвайки, че уж било взето от телефона на руски войник. Но датата на заснемане на видеото, която в Телеграм остава при изпращането му, издава лъжата. А и останалото съдържание в канала му показва неприкрита, животинска омраза към руснаците. Виждаме едно нечовешко зверство.

За всеки нормален човек е ясно, че да убиваш беззащитни цивилни по такъв зверски начин, е не само военно престъпление, а и издава умствено състояние, което далеч надхвърля приемливото дори и по време на война. Дори и да твърдиш, че се бориш с „окупатор“, а въпросните цивилни били „сътрудници на окупатора“. Украинските военни ни напомнят най-страшните истории от Втората световна война, и явно не е случайно, че Бандера е техен кумир. Стараят се днес да повторят „подвизите“ на него и неговите последователи, избили огромен брой мирни руснаци - и поляци.

А Западът удобно си затваря очите. И дори ни разправя приказки от хиляда и една нощ за Буча, за Изюм... С оглед на тези кадри, все по-вероятна става руската версия, че избитите цивилни, намерени на тези места и показвани по западните медии като уж руски жертви, всъщност са избити „сътрудници на окупатора“ от украинските служби, след като руснаците са се изтеглили от района. Покойниците няма как да свидетелстват... Но след като имаме това доказателство, пуснато от самите украинци за Купянск, след като самите украинци се заканваха как ще прочистят Буча от „сътрудниците на окупатора“, какво повече можем да искаме? Колко още можем да бъдем заблуждавани? И наистина, видяхме многобройните видеа с бити, завързвани по стълбове и унижавани от украинците руснаци - включително жени, и то още преди войната. С тях украинците гордо се хвалеха, а след нейното начало - например с облекчаване на биологични нужди върху убити руски войници. Не е ли това клане на цивилни руснаци очаквано продължение на издевателствата? Украинците бяха зомбирани години наред в омраза към руските си братя, и резултатите са налице.

Но и Русия носи огромна вина тук. Вината, че е изоставила тези хора, чието „престъпление“ в очите на украинците е просто това, че са руснаци. През Първата световна война, изтегляйки се от Галиция и изоставяйки я на врага, руските военни удържат фронта, докато не успее да избяга и последният руснак от тези земи. Сега обаче тези хора бяха изоставени на „милостта“ на украинците, и ето какво получиха... Това е големият грях на Русия в тази война.

Защо Русия не използва тези кадри за пропагандни цели на запад? Може би от уважение към убитите, може би просто от слабост на полето на информационната война... Но може би те биха променили мнението на немалка част от хората в Западна Европа, които безропотно слушат медиите си и съответно симпатизират на украинците в тази война. Макар и медиите да биха се опитали да ги извъртят като руско дело, както се опитаха да направят самите убийци.

След тези убийства, можем ли изобщо да се питаме кои са „добрите“ и кои са „лошите“ в тази война, колкото и относителни да са тези понятия поначало в една война? Украинските военни убиват цивилни и се хвалят с това, за да служи за назидание на други цивилни, които биха се нарекли руснаци. А руснаците дори с ракетните си удари се стремят да сведат до възможния минимум цивилните жертви. Украинците преподават на децата си, че са по-висша раса от руснаците и издевателстват над руснаците в собствените си градове. А руснаците не показват омраза към врага на бойното поле, а се бият, разбирайки бремето на тази братоубийствена война. Да, това е цивилизационен сблъсък и изглежда доста ясно кой от коя страна стои.

Тук можете да видите видеото, но предупреждаваме, че кадрите са ужасяващи: https://t.me/notes_veterans/5564


Ще обърне ли Мелони курса на Италия?

Раздел: Кратки разбори
23.09.2022 г.


На 25-ти септември, седмица преди нашите, предстоят избори в Италия. Според всички социологически проучвания, победата на консервативното обединение на „Братя на Италия“ на Джорджя Мелони, „Лигата“ на Матео Салвини, и „Напред, Италия“ на добрия стар познайник Силвио Берлускони е в кърпа вързана. Дори се повдига въпросът дали те ще постигнат конституционно мнозинство от 2/3 - засега това изглежда малко вероятно, но все пак възможно.

Всъщност, преди 2 години, когато „Лигата“ на Матео Салвини напусна коалиционното управление заедно с анти-системната „Пет звезди“, най-вече заради отпадането на представката „анти-“ на последната, нещата, поне сред десните партии, изглеждаха доста различно. „Лигата“ водеше с много пред всички останали, като дори на моменти гонеше 40% подкрепа, които биха ѝ позволили, според италианските закони, да управлява еднолично. Обаче, съсичайки надеждата на Салвини за скорошни избори, глобалистите успяха, чрез петата си колона в „Пет звезди“, да сглобят правителство между тях и отявлената своя партия, т.нар. „социалдемократи“. А когато и то очаквано се разпадна, да направят „експертно“ правителство начело с бившия шеф на ЕЦБ Марио Драги. Напълно необяснимо и кощунствено за поддръжниците си, Салвини подкрепи последното.

И така, от десните единствено „Братя на Италия“ на Джорджя Мелони останаха опозиция докрай на този глобалистически марионетен режим. Съответно, близо половината бивши поддръжници на Салвини се насочиха към нея, „Лигата“ се срина в проучванията до по-малко от половината си предишна подкрепа, а „Братя на Италия“ излязоха начело, където са и до днес, макар и само на 2-5% пред „социалдемократите“. На плещите на иначе хубавата Джорджя Мелони легна основната отговорност за следващото управление на Италия. Дали тя ще се справи?

Като една патриархална, южняшка страна, е трудно да си представим Италия с водач - жена. Но ето че политическият вятър на бурното начало на XXI век довя и тази възможност - а вече и до голяма степен предопределеност - пред страната. Всъщност, от глобалистическите медии 45-годишната Мелони е наричана даже „фашистка“ и наследница на Мусолини - нещо крайно нелепо в очите на нормалния човек, но нека не забравяме колко зомбирани хора има по на запад от България, включително за съжаление и в Италия. Израснала в беден римски квартал, без баща след 12-годишната си възраст, Мелони е преминала през много перипетии, изградили светогледа ѝ и мечтата за една по-справедлива към италианците Италия. Още на 15 години показва политическите си заложби, създавайки училищна организация за подобрения в образованието. През 2001 г. е назначена за координатор на младежкото движение на „Националния алианс“ на Джанфранко Фини - бивш министър на външните работи на Берлускони, през 2006 г. става народна представителка, а през 2008 г., на 31-годишна възраст, самата тя става министърка без портфейл по въпросите на младежта в четвъртото правителство на Берлускони, с което и най-младият министър в републиканската история на Италия.

В края на 2012 г. Мелони основава заедно с Игнацио Ла Руса и Гуидо Крозето „Братя на Италия“, през 2014 г. е избрана за председателка на партията и останалото е история, превърнала я в една от най-черните личности за глобалистическите медии на запад - тя неведнъж си е позволявала да назове лично Сорос като враг на Италия. Точно 10 години след основаването на партията, Мелони може да се окаже министър-председателка на Италия, и то в преломен геополитически момент - разгара на световното преразпределение след края на американската хегемония, което премина в горещата си фаза с войната между Русия и Украйна.

Може ли Мелони да смени курса на безнадеждно задлъжнялата Италия от глобализъм към национализъм? Вероятно не, и именно заради почти необратимата задлъжнялост на страната, която ще върже ръцете ѝ в огромна степен, и най-вероятно ще я превърне в „изпусквателна клапа“ за яда на обикновения италианец, който ще бъде обезсърчен, след като види, че дори и тя не е успяла да промени нещата в страната му. Като цяло, възгледите на Мелони са доста обнадеждаващи, макар и принципната ѝ позиция против Русия да я прави доста безопасен противник на глобалистическото статукво (по този въпрос Салвини е по-уравновесен). Тя обича родината си, поддържа семейните ценности и е против миграцията, но надали ще съумее да направи повече от това, което направи Салвини като министър на вътрешните работи, затваряйки страната за мигранти от третия свят. Което обаче се оказа мимолетно - след няколкото му месеца във властта, язовирните стени отново бяха отприщени, и чувството за безпомощност у обикновения италианец, придобил някаква надежда от действията на Салвини, се засили повече от всякога.

Надали и Мелони ще успее да измъкне страната си от глобалистическата тиня, поддържана не толкова медийно и идеологически, защото огромното мнозинство италианци знаят, че ги лъжат, а чрез въздесъщата смъртоносна хватка на дълга. Европейската централна банка е единственото действително оръжие на глобализма в Стара Европа, но за сметка на това изключително мощно. Неслучайно водачи като Орбан и поляците от „Право и справедливост“ грижливо събираха пари години наред, преди да се опълчат на глобалистическите кукли на конци в Брюксел. Не вкараха страните си в дългове, а напротив - трупаха запаси. Затова и те са тези, които днес водят съпротивата на нормалността срещу брюкселското безумие, а Италия може само да се надява някога, след години, да достигне тяхното равнище на независимост.

И все пак, да пожелаем успех на хубавата Джорджя Мелони в нейната борба за бъдещето на Италия!

< Предишна
Следваща >