Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
< Предишна
Следваща >

Няма трибунал за войната в Ирак...

Раздел: Кратки разбори
10.03.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 17.03.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Няма трибунал за войната в Ирак, където загинаха над 1 милион на базата на лъжливи обвинения. Няма международен трибунал за американски войници, които изнасилиха 14 годишно момиче и го убиха заедно със сестричето му и цялото му семейство. Няма международен трибунал и за затвора Абу Грейб, където са били брутално бити и изнасилвани мъже и жени, след което карани да си изпият урината и фекалиите.

Няма трибунал за канадските войници, които отвличат 16 годишното сомалийско момче Шидане Ароне, пребиват го с пръти и го горят с цигари, след което жестоко го убиват. Това е само съвсем малка част от хилядите други прикрити случаи, излезли наяве заради изтичане на информация от други войници. Наказанията са минимални да 1-2 години, колкото за пред медиите.

Няма трибунал и за С.Арабия, които с бомба избиват 50 деца в автобус. Няма трибунал за американските дронове, които избиха 7 деца и цяло семейство в Кабул само преди година, нито разследване на изнесени сведения от бивши служители, че 90% от жертви на американските дронове са невинни цевилни. Включително и избити от цели сватби.

Няма трибунал за Израел и убийството примерно на християнската журналистка Ширийн Абу Акле , доказано и целенасочено убита от израелските сили, или пък за американката Рейчъл Кори, която бе прегазена нарочно и брутално от булдозер, при неин протест срещу рушенето на палестински домове. Както и на репортите за наличен апартейд от дори американската Амнести интернешънъл.

Няма трибунали за Франция и издевателствата им в Мали и Нигер, и то не само там.

Точно днес излезе и статия в Гардиън на иракчанка, която споделя, че иракчаните са оцеляли от Садам, но американската инвазия е това, което е разрушитело живота им (http://theguardian.com/commentisfree/2023/mar/17/iraqis-saddam-hussein-us-invasion-country).

Но кой осъждат? Путин. И то не за военните действия в Украйна, обвинение, което бе спряно от САЩ за да не попаднат техните изроди, заради безбройните доказателства, а защото е пренесъл бомбардираните от украинците деца от Донбас в Русия. Били "отвлечени и преобучавани" в скалъпени и изсмукани от пръстите обвинения.

Това е потресаващо малоумие, от което ще получат оргазми нашите атлантически комсомолци, послушници на новата световна, тоталитарна диктатура. Дори да съм най-шизофренния русофоб (заменете с антисемит за обратен ефект), то щеше да забележа двойните стандарти и безумие. Светът няма как да търпи това дълго. Срещите между Иран и ОАЕ, Иран и С.Арабия, почервяването на Ю. Америка и надигането на Африка показват това. Обаче нашите вместо дипломация си мислят, че цели векове ще управляват с камшик и рекет.

Ходи го обясни на тъпоумно паветно говедо с изцъклен от злоба поглед и програмирано поведение, който вижда само руски агенти и врагове на народа. Сам си вяврва, че е богоизбран. Консуматор. Как да му бъде обяснено, че има и по-интилигентен, печеливш и безкръвен подход за всички.

Не, дай му да крещи и обвинява всички наоколо, сам да си вярва, че е от висшата раса и трябва да се бори със злото.

То това е урод с претенции за ангел. Без да си отваря устата вече знаеш даже кои филми ще хареса. Които са му наредили да хареса. Дори в него апогеят да е слагане на пластмасови неща в задника и да се плескат по лицата с дилдота, макар и с квантови, диференциални, мултивселенни и още какви ли не сложни за тях думички .

Oh, wait.


Загрижеността на либералите за Грузия

Раздел: Кратки разбори
10.03.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 10.03.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Толкова много се гордея с нашенските либерали. Винаги са загрижени за всички деца по света. С изключение на по-маловажните, като йеменските, сирийските, иракските, повечето африкански и т.н. Но важно е модното, да го покажат във Фейсбук, от фотьойла или кенефа.

Сега са се загрижили за грузинските. Искат модифицирано управление. Искат да заменят сегашното про-ЕС и про-НАТО с още по-добро, с такова, което иска война с орките! Грузинците да жертват живота си в борбата срещу злото, докато нашите навивачи пръскат интелект и ценности, заучени лозунги, докато седят на дивана. Каква доблест, чест и ценностна система!

Все пак Грузия е родината на виното, на Трио Мандили, Сталин, на най-дълбоката пещера в света. И на Георги Кинкладзе. Най-великият от всичките изброени.

Нека ги подкрепим!

Да живее войната. Да отворим втори фронт срещу тролските орди.

ПС като си слагате флаговете на Грузия, гледайте да не сложите на щата Джорджия.


Темите, които упорито медиите избягват

Раздел: Кратки разбори
23.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 23.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Има няколко теми, които ме удивляват. И които медиите упорито ги избягват, въпреки, че всеки един от тях е грандиозен.

Наскоро Илън Мъск разкри как ЦРУ са накарали Туитър да приглуши скандалите с Хънтър Байдън, а Цукърбърг призна същото в подкаста на Джо Роугън. Историите, снимките и лаптопът на синчето-наркоман на президента на САЩ потънаха и медиите се покриха. Разкритията на Илън Мъск за намесата на тайните служби в социалните мрежи по отношение на Тръмп трябваше да станат скандал от пропорциите на Уотъргейт, но нищо подобно.

Както и признанията за биолабораториите на Нюланд, никой от медиите не пита.

Историята с Джеф Епщайн и острова на разврата също минава без голямо покритие. Както и съмнителното му самоубийство, липса на охрана и развалените камери в затвора. Някои от елитите започнаха буквално да се подиграват на обществеността. Имаме осъдена жена, а никой от извършителите на подобни деяния не е разкрит, а твърде вероятно е да са намесени стотици знаменитости. Това трябваше да е скандал на века, но нищо. И продължава всичко да е в мъгла.

Взривяването на Северния поток си е акт на обявяване на война, а никой не разследва изказванията на дузина официални лица, сред които и самият Джо Байдън, който обещава да спре и елиминира този поток. Документирано. А сега всички се правят, че не знаят. Щото ни взимат за мезе.

Разсипването на огромно количество химикали в Ийст Палестайн, Охайо, е един от най-бруталните примери за това как медиите очевадно се опитват да отклонят вниманието с НЛО-та и балони. Това сериозни медии и военни да говорят за НЛО и балони е безумно, но пък статиите бяха многократно повече от тези за гигантската екологична катастрофа. Ни дума от Грета, ни от зелените алармисти.

Но нека се правим на глупави. За да не ядосаме Фейсбук зомбитата. Всичко е хибридна война и конспирации.


Пат Тилман - критикът на войната, убит от „приятелски огън“

Раздел: Кратки разбори
14.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 13.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Нощес бе най-големото спортно събитие в САЩ - Супербоул. Една от многобройните реклами по време на мача е била за фондацията на Пат Тилман.

Пат Тилман е бивша голяма звезда на американския футбол, убит в Афганистан по време на служба в американската армия. Месеци наред американските власти са прокарвали версията, че Пат е убит от талибаните, но след натиск от семейството му, накрая признават, че е убит от приятелски огън, "погрешка".

Пат Тилман от малък е бил с огромно чувство за чест и справедливост, в училище защитавал по-слабите, и макар да е бил изключително здрав атлет, той е бил сред най-начетените и е имал един от най-високите успехи в университета. След 11 септември отказва многомилионни договори от отбора му и се присъединява към армията, където отива в Ирак.

Много бързо той разбира, че е бил лъган, започва да става голям критик на войната в Ирак, води си дневник и си урежда среща с Ноам Чомски, който също е критик на американските войни, за да разкаже за ужасите там.

Пат е пратен обаче в Афганистан, където в мисия е убит от "приятелски огън". При аутопсията обаче се оказва, че е бил застрелян три пъти в главата от 10-ина метра, въпреки че е подал сигнална ракета, че е от техния екип. Дневниците и дрехите са му изгорени без обяснения...Следва огромен скандал, който е потулен. Малко след това излизат и скандалите за затвора Абу Грейб в Ирак и мъченията там.

И като споменах Ирак, иракчаните са едни от първите и най-дейни изпращачи на помощи за Сирия. Вчера пристигнаха в Алепо десетки тирове и цистерни с петрол и помощи, също пристигна осми пореден самолет с провизии и машини, както и спасителни екипи от хора.

В първите дни помощите и дейностите са най-важни.

И колкото да харесвам американската култура, ще кажа едно нещо за военните им . Това са пълни идиоти. Сигурен съм, че обикновените американци щяха са са сред най-активните помагачи, ако не бе бруталната им пропагандна машина. Почти седмица след земетресението само обещания и приказки за пред медиите от техните власти. След натиск от самите хуманитарни организации, както от бивши и настоящи сенатори, като Ричард Блек от Вирджиния, поне се засрамиха а махнаха частично санкциите и блокадата върху Сирия.

🇸🇾❤🇮🇶 Неслучайно знамената на Ирак и Сирия са подобни.


Що за боклук трябва да си?

Раздел: Кратки разбори
09.02.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 09.02.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Днес ми споделиха, че няколко платени парцала са обикаляли телевизии и радиостанции като през цялото време са повтаряли, че помощите за Сирия не се пращали и не пристигали, защото сирийското правителство ги блокирало и не ги е пускало. То е спирало помощите и за бунтовниците.

Явно тези бездушни уроди, без никакви човешки чувства и скрупули, разчитат само на абсолютно невежите по география слушащи. И то да политизират и лъжат в такъв момент? Що за боклук трябва да си?

Вземете една активна карта на сегашната ситуация в Сирия.

99% от границата ни с Турция е под контрола на бунтовниците. Там правителството не може и да припари. Всички големи гранични пунктове са под бунтовнически контрол. Мрежата от турски летища е много по-гъста и са по-близо, отколкото летището в Дамаск (В Алепо все още те е напълно възстановено).

Териториите на север, боядисани в зелено на картата, са под контрол на про-турски фракции, с имена на османски управници като "Султан Мурад", или на бившата Ал-кайда (сега Тахрир ал-Шам). Там се търгува с турска валута, в училищата се учи турски, а в административните сгради се веят турски знамена и портрети на Ердоган.

Уважаеми парцалени експерти, как по-точно Асад е блокирал помощите за бунтовниците, когато цялата граница с Турция се управлява от тях ? По-скоро, бунтовниците са тези, които блокират помощите идващи през Турция за да стигнат в Сирия. Всека камион от Европа откъде ще мине? Самите сирийци пътуват със самолет до Турция, а след това до Ливан, за да влезат на правителствени територии, заради санкциите и постоянните бомбардировки на Израел над летищата.

Я си представете хипотетична ситуация, в която Румъния да нахлуе и окупира България от Дунав до Стара планина, да поеме тотален контрол върху територията, след което да стане земетресение около Добрич, а румънците да кажат, че не пращат помощи за там, щото не сме ги пускали да минат през Пловдив.

(Постът няма за цел да обижда която и да е националност, а само да покаже отвратителната наглост, безочие на платени експерти)

Що за безумие? Що за наглост?

И то в момент, в който всички трябва да махнем тези политически стени, в момент на огромна нужда от хуманност, тези изроди се опитват да спрат всяка помощ и да политизират, демонизират, да впръскват злоба.

Пълни платени извратеняци, как не ви е срам.

ПС днес ми писаха десетки, може би стотици хора, не мога да смогна, много се извинявам.

< Предишна
Следваща >