Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
Следваща >

Новите политици и американските служби

Раздел: Кратки разбори
26.11.2021 г.


Лъсна още една връзка между американските служби и партията на Кирил Петков. След като в последните дни стана ясно, че огромна част от народните представители от новата, все още нерегистрирана партия са обвързани с фондацията Америка за България (https://tribune.bg/bg/podrivnata-deynost-na-amerika-za-balgariya/), днес открихме още нещо. Още по време на кампанията се забеляза как сайтът Новини.Бг беше в ролята на мажоретка на новите политици, а с еднаквите публикации във Фейсбук стана ясно и, че администраторът на страницата на партията и администраторът на страницата на Новини.Бг най-вероятно са едно и също лице (вижте първата картинка).

Поглеждайки информация за Новини.Бг, човек забелязва, че сайтът е част от Спортал Медия Груп (вижте втората картинка). Интересуващите се от футбол от години знаят, че Спортал е собственост на собственика на футболния клуб Лудогорец Домусчиев. Обаче проверка в Интернет (https://boulevardbulgaria.bg/articles/ringier-stava-mazhoritaren-sobstvenik-na-sportal-mediya-grup) показва, че тази година Домусчиев е продал Спортал Медия Груп на швейцарска медийна фирма на име Рингиер. Търсейки информация за Рингиер, откриваме, че е обвързана с немската медийна група Аксел Шпрингер, издаваща вестници като Билд и Ди Велт. Имат общи начинания в Източна Европа (https://en.wikipedia.org/wiki/Ringier#Joint_Venture_with_Axel_Springer_in_Eastern_Europe).

А какво откриваме за Аксел Шпрингер? Че съвсем открито медията изповядва „американските либертариански ценности“, подкрепя Израел, обединена Европа и агресивната американска външна политика (https://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Springer_SE#Editorial_bias_and_alleged_ties_to_US_intelligence_agencies). Дори служители на новопридобити медии са заплашвани с уволнение, ако не изповядват същите „ценности“. Според свидетелства на бивши служители на ЦРУ, още 50-те години на XX век Аксел Шпрингер получава 7 милиона от ЦРУ в замяна на пропаганда в полза на интересите на САЩ. Въпреки липсата на категорични доказателства за това, с оглед на политиката на медийната група впоследствие, не е трудно да се доверим на тази история.

Накратко, партийният сайт на партията на Кирил Петков вероятно се управлява, през няколко фасади, от ЦРУ и „дълбоката държава“ на САЩ. Разгледайте екраните и източниците, приложени тук, и ще се убедите. Тези дни в Новини.Бг видяхме абсурдна глобалистическа пропаганда, писана от Българин, по повод на скорошния съдебен процес в САЩ, който не се разви според очакванията на „либералите“ (https://novini.bg/sviat/us/692311). И в нея той ни изнася лекция против расизма, въпреки че става дума за европеец, застрелял нападащи го европейци... Да не говорим за факта, че ПР-агентът на страницата на партията на Петков, който плаща всички реклами във Фейсбук през кампанията, е с адресна регистрация в САЩ. Прав ли е нашият колега Явор Дачков, който писа, че САЩ чрез Радев, а вече и Петков, вземат „на ръчно управление“ България? Засега всички подсказки между редовете сочат натам... Трябва да се подготвим за протести срещу онова, което се задава! В името на нашите деца и на България!

Галерия:
Рингиер става мажоритарен собственик на Спортал Медия Груп:


Рингиер в Уикипедия:


Аксел Шпрингер в Уикипедия:


Лекция срещу расизма в Новини.Бг:


Кампанията на партията на Петков във Фейсбук се плаща от САЩ:Геополитическата угроза над България

Раздел: Кратки разбори
20.11.2021 г.


България се изправя пред тежки изпитания. Геополитическите облаци над Родината ни се сгъстяват. Президентът Радев е любимец на Народа и ще спечели с лекота втори мандат, но действията му от година и половина насам поставят под сериозно съмнение дали той работи в полза на България, или е пионка, подвластна на чужди интереси. Изглежда той и неговите хора спечелиха покровителството на „Големия брат“ зад океана, след като Борисов си позволи волността да позволи разклонението на Турски поток към Сърбия да се осъществи и така, освен че донесе ползи от транзитни такси за България, помогна и на Русия и Турция, което естествено не се нрави на САЩ.

Засега Радевото служебно правителство изглежда достатъчно твърдо по Македонския въпрос, но дали това няма да се промени при идващото редовно? Макар и партията на харвардските възпитаници да не е обявявала официално, че е партия на президента, тя спечели изборите именно защото хората я възприемат като такава. Но именно тази официална различност между партията и Радев ѝ позволява да наложи в евентуалното си бъдещо управление крайно ненавиждани от Народа политики, без вината за това да се лепне на самия президент. Много анализатори прогнозират, че подготвяното коалиционно правителство няма за цел да остава на власт 4 години, а просто ударно да прокара някои искани от САЩ решения с цената на всичко, а после - каквото стане. На всичкото отгоре така и Радев би останал сравнително чист (дори би протестирал срещу предателствата - на думи), значи възможен и за бъдеща употреба от страна на задокеанските ни „партньори“.

А освен очевидния въпрос с премахване на ветото за преговори на Република Северна Македония с ЕС на цената на историческата истина и поругаване на кръвта на поколения Български герои, от САЩ натискат и за други, не по-малко страшни неща. На първо място, въвеждане в Българския правен ред на джендър-идеологията. Неслучайно Радев говори за някакъв проект за Конституция, който щял да предлага, и който щял основно да бъде съсредоточен върху „човешките права“. Нима България е някаква африканска страна с военна диктатура, където хората са мачкани от властта? Не, не е. Значи за какви „човешки права“ говорим, които ги няма в България? Модерните на запад джендър-„права“... Еднополови „бракове“, осиновявания, квоти за подобни хора и пр.

А дори и подобни неща да не бъдат изрично споменати в проекта на Радев, при свикване на Велико Народно събрание, проектът спира да има значение, освен като първоначална чернова, върху която да се работи - всяка една буква от него може да бъде променена от ВНС. Това стана ясно в обществото още при опита на Борисов да играе тази карта покрай протестите преди година и няколко месеца. Така че ВНС, при достатъчно сервилно към САЩ разпределение, би могло да вкара джендър-идеологията в основния ни закон от воле. Затова е изключително важно нашата Конституция, добра или лоша, да не се пипа, докато не се срине глобалистическата пясъчна кула на запад и докато светът не си отдъхне от тази напаст. И затова приказките на Радев за нова Конституция са меко казано смущаващи.

Влезе ли джендър-идеологията в правния ни ред, тя несъмнено ще влезе и в училище. Готови ли сме на нашите деца да бъде преподавано, че еднополови двойки са също толкова нормални, както и техните мама и татко? А напъни в тази посока ще има от страна на многото глобалистически пионки у нас, дори и номерът с Конституцията да не мине. Трябва да бъдем изключително бдителни и заинтересовани от това какво се преподава в училище.

Много геополитически разбори на наши Български колеги посочват и опасността с едно съвсем сервилно на САЩ управление да станем плацдарм за агресия срещу Русия в Черно море и дори имат подозрения за разполагане на американски ядрени бойни глави в България. Но истината е, че опасността от нещо подобно е почти нулева, защото глобалистическият режим на „демократите“ в САЩ залага най-вече на т.нар. „мека сила“ (Хилари Клинтън пусна обширна статия по въпроса още преди изборите, в които беше свален Тръмп - https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/2020-10-09/hillary-clinton-national-security-reckoning) и пренасочва милиарди от въоръжаване и военни ходове към подкопаване на посочените за врагове (а и на недостатъчно послушните „партньори“) отвътре чрез хилядите си грантови партийни и НПО пионки по света. А и глобалистите добре осъзнават, че като военна сила в момента отстъпват на Русия, а може би дори и на Китай. Най-големият предстоящ щурм на САЩ ще бъде не военен в Близкия изток, Украйна или Южнокитайско море, а пропаганден в сърцето на Европа - за сваляне на полските и особено унгарските власти и подчиняване на страните им на глобалистическата диктатура.

За съжаление, при нас номерът мина доста по-лесно - след като Трифонов и хората му отказаха да свършат мръсната работа, чрез ловък ход за броени месеци беше намерен нов „спасител“, към когото да бъдат пренасочени по-наивните избиратели. Благодарение най-вече на покровителството на Радев. Докато повечето хора осъзнаят какво им се готви чрез този „спасител“, вероятно вече ще бъде късно... Но ние, които следим развитието на тези процеси по-изкъсо, трябва да се подготвим за най-лошите възможни варианти, и да имаме готовност да протестираме срещу всяко предателство от страна на новата власт към Народа - било по Македонския въпрос, било по въпроса за нашите деца!


Глобалистите искат да вярвате, че са всемогъщи. Но всъщност далеч не са всемогъщи

Раздел: Кратки разбори
05.10.2021 г.


Поредното „разкритие“ на НПО-то „Международен консорциум на разследващи журналисти“ - „Документите Пандора“, отново ни напомни за въпроси, набивани до втръсване в главите ни от някои партии в България. Отново става дума за разкриване на „корупция“ (като сметки в офшорни зони) сред политици в страни от цял свят. По някаква „случайност“, както и предните 2 пъти, и сега едва ли ще излезе дори и едно име на действащ политик, който е послушна кукла на глобалистите (но се пускат фишеци като отдавна пенсионирания Блеър, за да се имитира безпристрастност). А става дума за милиони документи. Отново основни мишени са неудобни на глобализма политици, като чешкия министър-председател Бабиш, който напоследък си позволи да обяви, че страната му няма да приеме никакви „бежанци“ от Афганистан, и се оплака от опитите на ЕС да се меси в изборите в Чехия, които са следващата седмица - какво съвпадение във времето, а? Виждайки резултатите от тези „разкрития“, не би могло да бъде по-прозрачно, че въпросното НПО обслужва глобализма.

Къде виждаме връзката с България? Да, имало и двама Български политици, единият от които вече тръгна да отрича по медиите. Но основната връзка е мантрата за „борба с корупцията“, повтаряна и от нашенските кукли на същите кукловоди. Корупцията е лошо нещо, разбира се, но е меко казано съмнително да я сложиш начело в идеологията на партията си. Това не е нещо, което разделя различните партии - всяка една партия ще каже, че е против корупцията, ако я питаш. Значи онези, които толкова тръбят, че искали да се борят с корупцията, всъщност прикриват истинските си цели. А какви са те? Нищо по-малко от подкопаване на доверието и разграждане на националните държави. Нека не се лъжем, борците „срещу корупцията“ и за „съдебна реформа“ у нас всъщност искат България да изчезне от картата на света и да стане провинция на едни Съединени европейски щати. Това е съкровената им цел, а не обявяваните за пред избирателите.

Същевременно, напълно изкуствено се раздуват разни „международни“ начинания и организации, както е и въпросното „журналистическо“ НПО. Има и други подобни като „Лекари без граници“, „Репортери без граници“, различните организации „за правата на човека“ и пр. И така им се създава изкуствен авторитет и се внушава на масите, че международните организации са добри, на фона на „корумпираните“ национални такива. Най-големият пример, разбира се, е ООН, но там поне не може да се изтрие ролята на отделните държави, особено в най-сериозните му подразделения, като Съвета за сигурност.

Предишните „разкрития“ бяха чудо за 3 дни, въпреки усилията на глобалистическите медии да им придадат много по-голямо значение, отколкото всъщност имат. И със сегашните ще бъде така. Няма кой да „поддържа огъня“ на равнище „социални медии“ - верните последователи на глобалистическите опорки нямат живеца, а и нужното разбиране, за да ровят в такива огромни бази данни и да разпространяват намереното там. За тях подобни занимания са за „теорици на конспирацията“ и ги отблъскват. А само с подвластните журналисти не става - трябва социалните медии да подхванат и поддържат огъня, както беше например с изтеклите електронни писма на Клинтън по време на кампанията ѝ срещу Тръмп. И така, очевидно „борбата с корупцията“ е твърде прозрачен параван. Истинските цели са да се ударят неудобни политици като Бабиш, за да може да бъдат натискани да вземат желаните от глобалистическите кукловоди решения...

Но какво показва всъщност това? Показва, че глобалистите далеч не са толкова всемогъщи, колкото се опитват да се изкарат. Щом министър-председателят на една Чехия им е такъв трън в очите (да не говорим за Орбан, за когото обаче така и не успяват да намерят подобна „бомба“), трябва да направим извода, че властта им е доста по-ограничена, отколкото я представят теориите на конспирацията. А някои от тези теории навярно са подхранвани и от самите глобалисти, за да обезверят хората да се борят срещу унищожението на народите си.

И докато обикновеният човек в Западна Европа днес се вижда безсилен пред унищожението на страната си, което се случва пред очите му, подпомагано от куклите на конци на власт, ние в Средна и Източна все още имаме защитници на народите си сред някои, макар и недостатъчно, от политиците си, и все още обществата ни не са пречупени от пропагандата на материализъм и хедонизъм, която сломи Запада. Нека помним, че глобалистите далеч не са всемогъщи, и това да ни вдъхне смелост да защитим същността си и бъдещето на децата си!


Девети септември

Раздел: Кратки разбори
09.09.2021 г.


Девети септември. Преврат, осъществен чрез силата на съветската армия. Към този лагер сме били разпределени от победителите във войната. Както навсякъде другаде в Европа, избити са сътрудничилите на изгубилите войната, но за съжаление покрай тях и много честни Българи, заради произвола на наложените от победителите нови управници. България губи мнозина добри Българи, които биха били полезни на страната и при новия строй. И в следващите няколко години следва замяна на монархията с република, премахване на правописа, обединяващ областите ни, без да налага един говор над друг, и постепенно елиминиране на останалите партии от ОФ, за да завземе БКП властта напълно.

До 1956 г. се следва основно съветски модел, после идва Живков и налага един Български прочит на социализма. България постига немалко и се издига на световната сцена, възползва се от големия пазар и евтините суровини на СССР, установява добри връзки с доста западни страни, както и с третия свят, особено в Близкия изток. Нашите родители и баби и дядовци градят и в буквален, и в преносен смисъл. Вярват, че работят за по-добра България, за бъдещето на своите деца, и са прави. За съжаление, багажът, който носи идеологията, също си казва тежката дума - Църквата е избутана в ъгъла, абортите скачат до небесата, Българинът напуска селото и простора му и отива да живее в градските кутийки... Затворено е и тялото, а неизбежно и духът му. Но това го виждаме и на запад, значи очевидно не е строят основната причина.

Най-голямата вина на периода на социализма? Не е цензурата, не е идеологията, със сигурност не е дисциплината, която лъжепрофесори смятат за „ограничаване на права“. А това, че произведе днешните олигарси, прислужващи чрез политическите си пионки на днешните господари не по-малко от БКП - на предишните. Хората, които свалиха Живков под давлението на Горбачов и сриналите по подобен на България, че и по-лош начин Русия през 90-те, лукановците създадоха тези, които днес държат България на дъното като достойнство и сред Народа, и в международните отношения. И то когато имаме примера на Унгария днес. А колко много можеше да постигнем, ако тези олигарси не бяха овладяли всички управлявали политически партии в последните 32 години... Всички до една.


Несгодите на журналистиката

Раздел: Кратки разбори
17.08.2021 г.


Журналистка предава от Кабул в различни етапи от скорошното развитие в Афганистан:
  1. Американските пионки управляват
  2. Талибаните настъпват
  3. Талибаните са завладели страната
Като въведат шариата и официално до дни, навярно ще я видим и в пълна бурка, само с една мрежичка пред очите...

Следваща >