Буревестник - Български подкаст за геополитика

Изтегляне на приложението
Слушайте:            

Присъединете се: 

За контакти: gb.vba@tsacdop.kintseverub
Начало
Подкаст
Кратки разбори
Преводи на чуждестранни статии
Следваща >

Илън Мъск е руски бот

Раздел: Кратки разбори
30.01.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 30.01.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Илън Мъск е руски бот.
Тръмп е руски бот.
Всеки, който изкаже мнение, различно от позволеното, е руски бот.

Всяка критика към правителството е хибридна руска атака. Всяко съмнение, подозрение или недоверие към властите е плод на зловредно влияние на руска демонична пропаганда.

За всичко са виновни руснаците и може да оправдаете всяко ваше действие с тях. Войни за ресурси, издевателства в близкия изток, наши диктатори в Африка и Ю. Америка, 800 бази, постоянни инвазии... Всичко това е оправдано, щото ако посмеете са засегнете темата за безумните двойни стандарти и лицемерие, сте... точно така. Рубладжия. Руски трол. Не го правете.

Ако кажете, че бунтовниците в Сирия са наети ислямисти и изверги, вие сте руски бот. Дори роднините ви да са там и от първо лице да разказват. Ако възразите и опишете погнусата от това, че САЩ са незаконно окупирали 1/3 от Сирия и точат 66000 барела на ден, ще ви нарекат асадист и руски бот.

Руски бот. Руски бот. Руски бот. Лесно е.

Дори темата за глобалното затопляне пак руснаците са виновни. Не искате да ядете сочни червеи и насекоми. Руска дезинформация, вкусни са, колко рубли взимаш да казваш обратното, а?

Транссексуални атлети предимно в женския спорт, в женските съблекални и тоалетни? Да, пак руска дезинформация.

Не трябва да мислиш, всичко е смляно на готово. Няма главоболия. Крещиш на всички несъгласни, че са руски ботове и готово. Не трябват аргументи. Не ти трябва да имаш мнение, доказателства.

Бъди послушен, избери силните на деня, с възвишените, с богоизбраните, красивите, умните. Всички заедно сме силни срещу лошите и ще смажем, затворим, накажем, размажем всички руски ботове и вредни тролове. Ще ги елиминираме! Да живее свободата и просперитета!


Илон Мъск - Личност на 2022 г. на Буревестник - Български подкаст за геополитика

Раздел: Кратки разбори
10.01.2023 г.


Личност на годината на Буревестник - Български подкаст за геополитика е Илон Мъск от Южна Африка!

2022 г. беше година на геополитически трусове, като войната в Украйна беше най-големият от тях. Разбира се, няма да пеем в хора на западните медии и да дадем нашата награда на Зеленски, който и на този пост си остава актьор, каквато е неговата професия - той е просто кукла на конци в ръцете на глобалистите, подпалили и подклаждащи тази война. Няма как да дадем наградата и на Путин, чиято войска засега не успява да спечели решителна победа и да съкруши враговете си, както мнозина очакваха. Си затвърди властта си в Китай, но това беше очаквано. Затова обръщаме поглед на запад, въпреки че нашият пръв носител на тази награда от 2019 г. се оказа доста наивен - Борис Джонсън се оказа послушен изпълнител на глобалистическата воля. Направиха впечатление процесите в САЩ, където, след очевидния провал на управлението на Байдън, отново наблюдаваме връщане на махалото надясно. Въпреки поредните изборни фалшификации, които от изключение изглежда се превръщат в правило за САЩ, републиканците успяха да си върнат долната камера на Конгреса, и се очаква в следващите две години да сложат спирачка на най-безумните политики на противниците си.

Олицетворение на промяната в САЩ стана милиардерът Илон Мъск, който в края на октомври най-после купи социалната мрежа Туитър, след няколкомесечна сага. Мъск е доста интересна личност, като същото може да се каже и за неговите политически възгледи. Като либертарианец - привърженик на личните свободи, той често говори и пише против цензурата и налагането на масови психози чрез медиите - подходи, на които се крепи съвременният либерализъм на глобалистите. Той беше явен критик и на вирусната истерия, парализирала света за 2 години, и на джендър-идеологията, която в момента безмилостно бива налагана на т.нар. „западен свят“, а пипалата ѝ се домогват все по-нагло дори и до неговите подчинени зони като България. Мъск има и лична, горчива причина да ненавижда джендърщината - собственият му син е жертва на тази идеология.

Още от години, след изразяването на тези си позиции, Мъск беше недолюбван от американските либерали, които не са нищо повече от папагали на медийните опорки на глобалистите, а колко неописуем беше ужасът, който ги завладя, когато същият техен критик Мъск купи Туитър - платформата, над която те имаха почти пълен монопол и на която бяха безмилостно цензурирани всички по-общественозначими гласове, които критикуваха глобалистическата либерална идеология, та дори и действащия американски президент Тръмп!

За един Българин, който не е задълбавал в американската политическа среда, е трудно да разбере значимостта на Туитър, защото той в България се ползва единствено от шепа либерални лъжеинтелектуалци-чуждопоклонници, чешещи си взаимно еготата. Значимостта на Туитър за САЩ е като на Фейсбук за България - всички са там - и млади, и стари; и случайни създатели на мемета (съвременни политически карикатури), и сериозни журналисти и политици. И отнемането на този мощен инструмент от глобалистите е значителен удар, макар и да не трябва да преувеличаваме значението му. Но все пак, не е случаен фактът, че след като Мъск купи Туитър, множество корпорации намалиха или спряха рекламите си на платформата. Официалното обяснение беше, че Мъск върнал достъпа до платформата на „неприемливи“ хора като Тръмп и други десни личности (като трябва да се отбележи, че крайните като журналиста Алекс Джоунс си останаха със заключени профили). Но прозира корпоративният страх, че при невъзможността изразяващите несъгласие да бъдат лесно цензурирани, ще стане по-трудно да бъдат налагани глобалистическите политики и лъжеценности в бъдеще.

А най-главната заслуга на Мъск, заради която печели и нашата награда, дойде след това. Той започна да изнася пред обществото данни от архивите на Туитър, показващи, че ФБР на практика са били взели на ръчен режим на управление платформата, що се отнася до цензура срещу политически противници на глобалистическите им кукловоди, включително тогавашния президент на САЩ Тръмп. Така напълно лъсна, с неопровержими доказателства, че американските служби са на подчинение не на държавата в лицето на законно избраните управляващи, а на задкулисния глобалистически лъжеелит. Така и на най-незапознатите става ясно, че американската „демокрация“, която искаха да налагат на целия свят, е една лъжлива фасада на едно корпоративно олигархично управление, и че за кого хората гласуват няма абсолютно никакво значение. Разбира се, тези документи не бяха показани по големите медии в САЩ. Дори и думичка не се продума по случая, дори ред не се написа от хората, които някои погрешно наричат „журналисти“, обиждащи смисъла на тази дума. Няма как, след като въпросните документи изобличават техните господарите. Но в днешно време няма как истината за подобни мащабни събития да бъде напълно скрита.

Разбира се, трудно е да се каже доколко Мъск е искрен и доколко има сериозни намерения да се бори срещу глобалистите. Състоянието му понастоящем възлиза на около 200 милиарда долара и доскоро се водеше най-богатият човек в света, но враговете му съвкупно се разпореждат с поне стократно повече. Мъск едва ли би имал шанс да спечели подобно противопоставяне, но и това, което върши, все пак е добро. Благодарение и на него, все повече хора виждат каква огромна лъжа е медийното представяне на действителността и започват да търсят и да мислят сами. Все повече хора осъзнават, че глобалистите искат да ги унищожат, и у тях се ражда волята за съпротива. Ще донесе ли някакъв прелом, който да промени цялостната траектория на Запада, преди глобалистите да го разбият? Едва ли. Но ще спомогне за укрепването на начина на мислене, който ще създаде един нов, по-смирен и нормален Запад от пепелищата на глобалистическото унищожение.


Залезът на честната журналистика

Раздел: Кратки разбори
04.01.2023 г.


Автор: Дахер Дахер
Обнародване на статията: 04.01.2023 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Цялата истерия около Христо Грозев само показва залеза на безпристрастната, непредубедена, честна журналистиката, каквато много вероятно да не е съществувала никога.

Никой не иска да чете или чуе две или повече гледни точки, всеки иска да прочете само страна А, с която се идентифицира, и да подкрепя егото, "правотата" и "превъзходство" си с писанията и едностранните доводи на откровени пропагандатори.

Затова се появяват такива като Грозев. И неговите западни, руски, китайски и близкоизточни аналози. И щом почват да бъдат преследвани, то тогава това означава, че си вършат работата добре. Винаги съм бил против преследването на каквито и да е било журналисти, това означава само слабост. В случая с Грозев Русия се излагат като кифладжии, буквално.

Но нека напомня на хората и един от най-награждаваните журналисти - Клаас Релоциус. В рамките на 5 години той спечели 4 пъти престижната Deutscher Reporterpreis, спечели наградата на Европейската преса през 2017, бе обявен за журналист на годината от CNN през 2014.

Клаас Релоциус стана известен с репортажите си от Сирия, включително и тази с децата и графитите в град Дараа. Години по-късно колеги на Релоциус се усъмняват за негови статии в Мексико, бива разкрит в изфабрикуване на фалшиви истории и всичко се срутва, като ефект на домино всичките му истории се оказват кьорфишек. Всичките му награди са отнети. Не само това, но и бива разкрит как е пренасочвал в неговата лична банкова сметка дарения за деца в Сирия.

Но никой от съответните органи не се е запитал дори защо са заливали с награди Релоциус, без да провери нито един факт. Ясно е защо. Защото е писал удобните неща, за които е бил нает.

По ирония на съдбата Христо Грозев и платформата за която работи - Белингкат, също се появи и прочува по време на войната в Сирия. Предимно с пропаганди за Белите каски, химически атаки и атаки по Русия. Фалшивата им загриженост за сирийците си проличава сега, защото не са написали за потресаващата криза и гладуващите сирийци, чиито най-големи запаси на газ, жито и вода са окупирани от САЩ.

Показвам ви един от туитове на Грозев, който цитира Тръмп, с което иска да го злепостави, но всъщност това е единственото вярно нещо писано от Грозев за Сирия.

И така ние на планетата награждаваме мазни послушници като Релоциус, а пък такива като Сноудън, Асандж или Даниъл Хейл ги прибират в затвора. Палестинската журналистка Ширин Абу Акле (впрочем християнка) бе безцеремонно и целенасочено убита, а никой дори не посмя да отправи критика. И това е в "Свободния свят" , който въобще май не се различава от останалия, освен по претенции. Същото се отнася и за Русия, Китай и въобще всички. Всички са лицемери.

Затова еволюцията на журналистиката е доста тъжна. За да оцелееш, трябва да ти плаща някого. И да пишеш каквото трябва.

А онези журналисти, които имат идеала за безпристрастие, за различни мнения, за относителност на истината- те няма как да оцелеят. Те се борят, но накрая се предават, претопяват се.

Това търсим. Това получаваме.

Законите са такива. Преследванията и наказанията на каквито и да е журналисти са глупави и лицемерни. Такива се създават от страна А, същите реципрочни са страна Б. Преследваниятя показват лицемерието, слабостта и безслието, страха. На всички.


Къде са фалшивите новини

Раздел: Кратки разбори
16.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 16.11.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Аз казах ли ви?

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо си изтри пост в Туитър, в който разпространяваше фейк новината, че Иран е осъдила 15 000 "протестиращи" на смърт.

Актрисата Вайола Дейвис също си изтри поста, в който разпространяваше същата лъжлива новина в Инстаграм, за която получи над половин милион харесвания.

Стотици медийни аутлети, сред които и Нюзуик също изтриха тази "новина", която от два дни се разпространява масово по мрежите.

Тия ламтят за война и кръв пак. И не че Иран е перфектната държава. На света има близо 200 държави и нито една от тях не е перфектна. Аз съм от първите, които казват, че това налагано забраждане е безумие и не води до нищо добро. Наред с много неправилни неща в Близкия изток.

Но някак не ми се виждат искрени долните лицемери, направлявани от корпоративна алчност да ги интересуват за хората в набелязаната страна, не само за жените там.

Най-малко от нация, чиито военни групово изнасилиха 14-годишно момиченце пред родителите й и 6-годишната й сестра, преди да убият и четиримата (https://en.wikipedia.org/wiki/Mahmudiyah_rape_and_killings), или за масовите мъчения и изнасилвания във военни затвори, в които са карали жени да пият фекалии. Всичко минало без сериозни последствия.

Точно по същото време на случая в Иран, пак в Ирак американските военни застреляха в главата 15-годишно момиче, а после отказаха да се извинят след въпрос повдигнат от местните власти за това защо американците имат "обучения" (каквото бе оправданието на Вашингтон) в близост до жилищни резиденции.

Защо няма протести по случая?

Същата тази кюрдска общност, която се надигна в Иран няма ли да даде обяснения за убийството на момиче от кюрдската общност в Ербил от кюрди, защото е била приела християнството (https://www.asianews.it/news-en/Maria,-20,-killed-in-Erbil-by-relatives-for-converting-to-Christianity-55319.html)? Това е случай от два месеца. Или за практиката на иракските кюрди да си обрязват жените (https://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_mutilation)?

Къде са протестите? Айде да не казваме за С.Арабия, Катар и жените там.

Но това е само началото. Само чакайте лавината от фалшиви новини, които ще демонизират и оправдаят кървавото разграбване и унищожение на страната (ако успеят).

Само вижте поведението на тия безмозъчни, безчувствени, нискоинтелигентни маси. То особено много не се интересува от хората в Буркина Фасо, Никарагуа, Иран или Йемен. Но ако медиите му дадат сигнал то ще повярва във всичко, ще пумти и пуфти, ще си облече камуфлажния костюм от лицемерни каузи и ще ламти за кръв, оръжия и войни. Ето така, щото е модерно и е признак на висша класа да си с течението, без да осъзнаваш болката на хората там. Само показно, за пред мрежите, да лъщят фалшива загриженост и гнусна популярност.


Гледам Иран, спомням си Сирия

Раздел: Кратки разбори
14.11.2022 г.


Автор: Дахер Дахер (само заглавието е от Буревестник)
Обнародване на статията: 13.11.2022 г. (в профила на Дахер във Фейсбук: https://www.facebook.com/dah.lammoth)

Вчера се разхождах около Софийски университет и видях някаква тълпа от хора с ирански и кюрдски знамена. Тълпата се ръководеше от екзалтирано момиче, която с неприятен и истеричен глас, очевадно под влияние на субстанции, крещеше лозунги, а няколко човека й пригласяха. Повечето хора видимо не бяха перси, по-голямата част бяха кюрди, азери и вероятно студенти от паралелките по източни езици. Немалка част от лозунгите всъщност бяха за Украйна. Казах си: "Ясно".

Това вече съм го гледал. Помните ли първите демонстрации за "сирийска свобода и демокрация"? Тогава имаше почти същия състав.

Сега ще ви кажа какво ще се случи в Иран.
Същото каквото в Сирия, Арцах, Ирак, Йемен, Либия, Афганистан, ивицата Газа.

Защитават правата на жените? Сериозно? Уважаеми грантораздавачи от "Америка за България " (щото и най-големите глупаци знаят, че вие финансирате тези "проекти") къде бяхте когато екзекутираха и се гавреха с арменски жени в Арцах? Къде бяхте когато в С. Арабия счупиха рекорда за екзекуции, включително и на жени? Къде бяхте когато ви питахме да посочите град в Сирия, контролиран от "сирийските" "умерени" бунтовници, в който на жените им е разрешено да са без никаби? И досега няма такива. Какво стана в Афганистан, когато се възхваляваха Осама бин Ладен и се финансираха воините на джихада, т.е. муджахидините? Какво стана в Либия , когато се появиха пазарите за робини? Защо нямаше демонстрации за Бахрейн например, когато саудитски милиции преминаваха границите и биеха протестиращи?

Защо правителството ви финансираше ислямистите в самия Иран, когато сваляхте секулариста Мосадък?

Знаете ли какво ще се случи в Иран? Ще я потопят в кръв и безкрайни конфликти. Ще финансират сепаратистки азерски и кюрдски формации, ще разпердушинат страната на парчета, ще вкарат ислямистки организации, които ще се настанят точно на най-големите находища, ще точат газ и петрол години наред, ще го продават на корпорациите, а после "коалиция" от спасители ще "отиват да спасяват" като окупират същите територии.

В същото време инфлуенсъри и медии ще се надпреварват да измислят лъжливи истории с бременни жени, деца, котки и LGBT общности, както го направиха в Сирия, дори историите няма да се различават, докато подкрепяните от тях "борци за свобода" колят и разрязват хора на парчета, разрушават културни паметници и цялата им индустрия.

Иран ще бъде върната столетия назад, ще бъде слаба и зависима, управлявана от послушни милионери.

Жените на Иран? Ако наистина каузите бяха искрени, щях да съм пръв в защитата им. Уви, жените в Иран няма да видят и бял ден, ще погребват съпрузи и синове, бащи и роднини, ще бъдат бъдат подложени на насилие и престъпления от вражески формирования.

Защото единствено, което на господарите на тези протестиращи ги интересува са територията и богатствата.

А най-голямото постижение на на тази кръвожадна зловеща, уродлива доктрина, е умението й да прикрива алчната й жажда с някакви виртуални, празни и лицемерни каузи: права на жените, LGBT, расизъм, деца и прочие. Играейки с егото и първосигналните емоции на армията им от послушници. Които дори няма нужда да си отварят устите, защото вече всички знаем какво ще кажат.

Ще ви кажа какво ще стане и с грантаджиите. След като нашмъркани изпълнят своите "задължения", ще изчезнат от публичното простронство, получавайки някакви позиции и "обещаващи" кариери. За нашите протестъри, например глистовидните такива, ще идат на няколко демонстрации, надявайки се някоя иранка да им пуснат, щото другите не биха обърнали внимание на некъпани смрадливи, брадясали като дангалаци зависими.

Тези уроди са тотално загубили човешкия си облик, често идват ехидно и подигравателно да ми пишат "ама що в Сирия, Украйна или в Херсон стана така", като че не става въпрос за човешки животи, общи трагедии от всеоща алчност и глупост, а за мач и фенски крайни пристрастия, които тия малоумници попиват, поради липса на внимание и смисъл в реалния живот.

Тотално деградирала безчувствена, озлобена паплач.

ПС Чакайте и тия, любимците ми. Тия с "Ама един иранец (сириец, арменец и т.н.) ми разказа, че....

Следваща >